Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ty obrázky lákající na bizarní fantasy zatraceně klamou tělem, Cela je ve skutečnosti normální sci-fi s cyberpunkovým nádechem. Akorát tady se hackuje přímo lidské podvědomí a sny, z čehož pak vychází ty nádherné fantasmagorické záběry... ale nijak nenarušují smysluplnost vcelku standardního příběhu. Velmi příjemné překvapení (zvlášť překvapující tedy je že J.Lo umí hrát). 8/10 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tarsem na mě zapůsobil už nezapomenutelným klipem k Loosing my religion od REM, kde dokázal, že s náboženskými obrazy si dovede pohrávat více než nápaditě. Proto, když jsem zpozoroval, že je i režisérem velmi netradičního filmu, řekl jsem si: "To musím vidět." A skutečně toho nelituju. Celý film jsou vlastně nepřetržité vizuální orgie, v nichž se ovšem příběh netopí (jaká příhodná metafora:)), zdatně plave. Celý koncept je nesmírně originální a pokud nedávám plný počet, je to jen kvůli pocitu, že scenaristicky by mohla být uzda popuštěná ještě trochu víc. Tak či tak, už se moc těším na další režisérský projekt tohohle Inda! ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolúne nadčasový film. Neuveriteľne namakané efekty na rok 2000! Občas som mal pocit, že sa nachádzam uprostred obrazov od Salvatora Dalího. Totálne šupy! Príbeh tiež skvelo odvyprávaný. Navyše to má hlavu aj pätu plus civilné hercké výkony Jennifer Lopez a Vince Vaughna. Ziadne heroické pátosy a to sa mi na tom veľmi páčilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller s velmi dobrým námětem i dějem, ale především s úchvatnou vizuální stránkou. "Snové" fantasmagorické scény se surrealistickými a horrorovými prvky jsou fantasticky krásné - režisérova výtvarná inspirace Saudkovými fotografiemi je zjevná. Výborná byla i hudba. Herecky nezajímavá a nijaká Jennifer Lopez byla naštěstí vyvážena (převážena!) mým oblíbencem Vincentem D'Onofriem, který si s gustem opět střihl roli ujetého zabijáka. Tentokrát tedy opravdu hodně ujetého - jeho komplikovaná a krajně šílená metoda dosažení orgasmu (zavěšení nad vylouhovanou a vybělenou mrtvolou) mě nadmíru pobavila. A přišel jsem na jednu zajímavost - místnost s vanou z druhé třetiny filmu je tatáž, ve které Tarsem Singh točil videoklip Loosing My Religion od R.E.M.! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Normálny detektívny príbeh, akých bolo natočený veľa. Avšak je to ten svet vo svete. Vstúpiť do hlavy psychopatovi sa snažia psychiatri po celom svete. Tu sa to darí a po vizuálnej stránke je to skutočne zaujímavý počin. Film snažiaci sa ísť svojou cestou. Bohužiaľ vo svojom odhodlaní nevydrží a použije už zaužívané cestičky. Ono už obsadením Jennifer Lopez sa tvorcovia upísali filmovému diablu. Cena však bola privysoká. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)
  • Rozhovor Jennifer Lopez a Vincenta D'Onofria, když čistí první oběť, je odkazem na slavný videoklip R.E.M "Losing My Religion", který taktéž natočil Tarsem Singh. (Ai.ma)
  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)

Reklama

Reklama