Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stříbrná Háta (J. Molavcová), co vládne kraji pod Radobejlem, už nevěří v lidskou dobrotu ani v lásku. Svoji nejmilejší kouzelnou lesní bytost, mladičkou a krásnou Vohnici s rudě zářivými vlasy (M. Hilmerová), za žádnou cenu nechce pustit mezi lidi. To, aby ji nezklamali a nezradili. Jenže Vohnice den co den vyhlíží lidský svět z toho nejvyššího stromu v lese. Zvědavost ji zkrátka přemůže a ona se tajně vydá přímo na zámek, kde žije princ Kiliján (V. Rašilov). Láska mezi těmi dvěma vzplane jako divoký oheň. Jenže Kiliján je následník trůnu a Vohnice tak trochu lesní kytka, tak trochu víla, tak trochu čarodějka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná pohádka, ze které mám pocit, že filmaři České televize ještě nevěděli, jak mají studiovou televizní pohádku převézt do exteriérů. Na jednu je dobře, že bylo již upuštěno od těch příšerných ateliérových hrůz, které se tu točily od 60. let a jejichž vrchol nastal v 80. a začátku 90. let. Ovšem to převedení někam do přírody k vodě a na ten snad nejvíc oprýskaný zámek se značně mihlo účinkem. Navíc téma je strašně nudně zpracované, herci hrají toporně a kamera je fakt strašná. [541. hodnocení, 26. komentář, 48%] ()

Leonora odpad!

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza. Otřesný scénář, otřesné dialogy, otřesná mluva, otřesná kamera, otřesné herecké výkony, otřesné kostýmy. Leckterá padesát let stará studiová béčková pohádka s umělým mechem elegantně mrsknutým přes pařez z hnědého hadru (a že jich je) je stokrát kvalitnější. Ta nespisovná řeč... no tak ta mi trhá žíly už od doby, kdy jsem jako malá sledovala Makovou panenku. ()

Reklama

a-ja odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj! "Kde máte toho svýho prince? Je eště volnej?" Tak ještě jednou fuj! A abych dostála tomu příšernému jazyku, co zněl v pohádce: Votřesná Holubová, co je hérečka zrovna tak, jako já jsem jadernej fyzik! Tentokrát zklamala i jindy uvěřitelná Molavcová, která hraje jako vochotnice... Votřesný dialogy. Nepohádková kamera, tráva je tak nepřirozeně zelená, až z toho jednomu vodcházej voči... Votřesný postsynchrony... Hudební motiv několikrát recyklovaný (Nesmrtelná teta a další tv inscenace, J. F. Svoboda dokázal jeden motiv prodat několikrát, zrovna jako to dělal P. Hapka)... Prostě hnus, velebnosti...  Jediným kladem tak zůstává zámek Líšno, kde se natáčelo... ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná pohádka s hroznými hereckými projevy v čele s Evou Holubovou v roli hrozné matky královny. Na této pohádce není absolutně co chválit. Ani jindy standartní Molavcová není dobrá. Námětově pohádka zcela o ničem, dějově prázdná, pro děti nepřitažlivá, pro dospělého neskutečně nudná a blbá. Trapas. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ta pohádka by vůbec nebyla špatná, kdyby si ji vzal do parády nějaký schopný scénárista a z šedesáti minut vydoloval nějakou slušnou a ne na první pohled předvídatelnou zápletku s naivními dialogy. Monika Hilmerová je správná volba, naopak Jitka Molavcová jako Stříbrná Háta je krok vedle. Nepovedené a nedotažené. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Líšno u Benešova a také v Českém krasu u Srbska. [Zdroj: filmovamista.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama