Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stylový až na půdu. Tenhle film má všechno, co by správnej akční film měl mít. Dobrej příběh, sympatický hrdiny o který se člověk bojí, efektní a drsnou akci a sem tam nějakej ten černej humor. A navíc si přičtěte ještě pár vynikajícíh nápadů jako např. rekonstrukce místa činu. Flannery s Reedusem jsou správně sehraní a Wiliam Defoe si to celý náležitě užívá. A Troy Duffy předvedl na svůj první film excelentní práci. Jenom na začátku mi chvilku trvalo, než jsem tomu přišel na chuť a naladil se na správnou vlnu. Poté jsem si to ale jenom užíval. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najoriginálnejších snímkov za posledných pár rokov, čo sa žánru akčnej komédie týka. Veľmi prekvapivé spracovanie, skvelá nadsádzka a vsadené gagy. Sčasti mi film pripomínal akýsi spracovaný comics. Veľmi ma výberom role prekvapil Dafoe, no ešte viac ma zaujal, mnou tak neobľúbený (mladý Indy), no tu kvalitný Sean Patrick Flanery. Rád by som videl pokračovanie. 85%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Všechna Scorseseho gangsterská likvidovačka lidí narvaná do celovečerního snímku. Troy Duffy servíruje každou gangsterskou vychytávku, kterou nastolil Tarantino, Scorsese, nebo De Palma, ale nevadí mi to. Pokud by BOONDOCK SAINTS zavítal do kin, stal by se kultovkou a SEVEN PSYCHOPATHS vedle BOONDOCK SAINTS působí jako laciná děvka. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)
  • Režisér Troy Duffy se ve filmu objeví jako muž v baru. (FilmFan24)
  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)

Reklama

Reklama