Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Veritas & Aequitas...k těmhle slovům se snažím mít blízko, ale u takhle nářezové nejlépe řečeno asikomedie se opravdu nehodí hlubokomyslně filozofovat. Nebýt Willema Dafoea a jeho lahůdkového výkonu, dal bych těmhle pološíleným Irčanům maximálně sedmdesátku. Skvělé postavy a akce, kvalitní vtípky, nezvládnuté sesazení scén co do atmosféry (nebo možná povedený režisérský tah z rodu "umím i něco HODNĚ jiného než čekáte") a dost chabý konec, přes který se dostaneme do závěrečných titulků a od nich zase k atmosféře nebo spíš vyznění celého filmu. Jestli šlo o pokus o nějakou kontroverzi a vyvolání nějakého toho přemýšlení, nepovedlo se - paradoxně díky výborně odvedené práci. Jako gangsterská komedie totiž Boondock Saints nemají asi do tří čtvrtin stopáže chybu. I přes moje výtky a výhrady je to na 80%, protože "There is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men." ()

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

wow, wow, WOW.. tak takovou narezovku jsem opravdu necekal, a to i pres vsechny nadsene komentare, a vysoke hodnoceni tady... S takovym nadhledem a religiozitou dokazou masakrovat lidi opravdu jen tihle dva bratricci (max jeste nejaci genialni pomateni vrazi, ale ti stejne nesahaji temto nesahaji ani po paty, jelikoz vrazdi nevinne). A to je prave to hlavni: tihle dva McManusovi vrazdi jen "vinne" lidi.. Proto k nim mohou divaci pocitovat takove sympatie (Dexter jako samotar je presto prekonava..), proto je mohou dostavat trefne polozenymi hlaskami, anebo maximalne coolovymi nabozensky zalozenymi texty... Ale jasne, ne vsem se bude libit velka mira brutalit (i kdyz urcite ne takova, jako v pitomych shlasherech) a hlavne obri premira nadavek, ktere tvori snad kazde druhe slovo ve scenari.. To by bylo asi i moje jedine minus, kvuli kteremu dam o jednu malou hvezdicku mene. Ano je pekne, kolik hlasek tam je, ale co je to platny, kdyz sem po precteni komentaru cekal dvakrat vic.. ;-). Ale je to spis o takovou pulhvezdu mene, protoze genialita nekterych scen nezna hranic.. napr. scena "armagedonu" potrzena hlaskami a dirigovanim jedne super zahrane postavy, na kterou sem skoro zapomnel.. There was a firefight!!! :-)) ty voe, jeho vykon v spidermanovi ci cete se muze jit zahrabat, to co ukazuje tady, je dvema slovy fucking AWESOME :-d. Skvela kamera, skvele predbihani jiz udicich se scen, skvele vsechno.. Troyi, jses badass... 8/10 (jeste jsem zapomnel na nektere trochu protahle a nudne sceny, takze nakonec moje hodnoceni takove, jake je) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa ... tak kto bude prvý MOTHAFUKA ktorého dám dole ? Nezrovnávam s Ritchiem. S filmu je krásne vidno, že Duffy vie čo robí, a že má kopec fajn nápadov. Ja sa len trochu bojím dvojky, dúfam, že nebude splácaná len tak na rýchlo, aby sa nepovedalo. Dávam štyri, ale váhal som! Skoro to bolo 5. FUCK !!! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

MACHO GRANDE STYLE. Výborný scénář, jenž čerpá hlavně z comicsů, hýří vtipem a debutující Troy Duffy poprvé (a zatím naposledy) servíruje jednu nádhernou akci za druhou. Nečekejte nášleh ve stylu HK kickass movies, jen levnou, ale jaksepatří efektní kanonádu ve slowmotion stylu s říznými riffy za zády, kterou čas od času probleskne výborný nápad Duffyho. Prostě paráda! Třešinkou na dortu je Dafoe v roli homosexuála-geniálního detektiva. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Žena Kitty Genovese, která se na začátku filmu odvolává na kněze, byla skutečná postava znásilněna a zavražděna v Queens v roce 1964 za účasti 13ti svědků, kteří neudělali nic pro její záchranu. (Chatterer)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)

Reklama

Reklama