Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No Sleep Till Boston! Těžce namachrovaná katolická mrda. No, katolická mrda není asi to nejlepší označení, ale irští McSaints prominou. Tohle rouhání na kouli do řepy naštěstí nestačí a u nás v pekle vládne po skončení filmu nepokryté nadšení! Jo. Už jste zkoušeli vychovat kočku, která se vám prochází mezi chlastem, berettou? Nezkoušeli? Výsledek je levnější, než tapeta od Pollocka. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Troy Duffy si poprvý a naposled sed na režisérskou židli a stejně by se měl dostat do síně slávy. Pokrevní bratři jsou něco tak neskutečně cool, že to snad neni ani možný. Tuny neskutečnejch nápadů, který prostě jinde neuvidíte, nehorázně drsný Sean Patrick Flanery a Norman Reedus, který jdou za svým božím posláním vymítit zlo ze světa(Bostonu) neuvěřitelně vostře a zároveň stylově, až to neni hezký a k nim, skoro by se mi chtělo říct v životní formě hrající William Dafoe. Prostě geniální snímek, za scénky jako rekonstrukce přestřelky u domu, by se měly dávat nějaký speciální ceny a to modlitbu před popravením neskutečně miluju ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Papa Joe na konci filmu používá revolver Colt Anaconda. (Chatterer)
  • Vězení, kde pobýval Il Duce, je Suffolk County Prison v Bostonu v Massachusetts. (Chatterer)
  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)

Reklama

Reklama