Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a otevřené okno (E36)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la fenêtre ouverte (více)

Maigretův synovec, inspektor Paul Lachenal, přichází na policii s předvolaným Oscarem Lagetem, známým podvodníkem a hochštaplerem. V hale na něj čeká i skupinka lidí, které nějakým způsobem podvedl a okradl. Ve tři hodiny, kdy končí jeho obligátní siesta, se ozve výstřel, Laget byl zastřelen. Maigret zahajuje vyšetřování. Hovoří s Lagetovou mladou a krásnou ženou Sylvií, bývalou tanečnicí, mladým párem Odile a Michelem Rivierovými, které Laget nalákal na založení společnosti a pak jejich útraty využil na jiné účely, s bývalou prostitutkou a nyní majitelkou nočního podniku Madeleine LeGoffovou i starým panem Feldmanem, jehož příběh je ze všech nejdojemnější. Starý muž se vrátil z koncentračního tábora, kde byl jakožto Žid zavřený, a Laget se mezitím zmocnil jeho bytu a pronajal ho jiným lidem. Žádný z přítomných teď už nemá šanci dočkat se spravedlnosti... a možná někdo z nich vzal právo do svých rukou. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát mi na Simenona zápletka a vrah přišly brzy průhledné, ale i tak to mělo své obvyklé kouzlo. A francouzští herci hrají opravdu dobře a že v každém dílu je nejméně jedna (někdy i dvě, jako v tomto dílu) opravdu krásná mladá herečka je bonus za hvězdičku navíc. A čeští herci v menších rolích samozřejmě také osvěžením k pozorování. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigretovi svědčí skromné televizní zpracování. Nerada bych byla osočena z rouhání, ale Cremer je mnohem lepší Maigret, než Gabin. A jelikož tenhle díl režíroval Granier-Deferre, bylo jasné předem, že bude patřit k tomu nejlepšímu. Ruka zkušeného režiséra napínavých příběhů se nezapřela. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bruno Cremer jako Maigret není podle mě horší než Gabin. Je jen trochu jiný. Tato epizoda mě zaujala možná i tím, že vyšetřování probíhalo pouze v domě, kde došlo k zločinu. A vidět B. Švarce bylo příjemné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama