Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Willem Dafoe ako Max Schreck posadnuti a kompletne ovladnuti postavou Orloka je genialny a vedie cely film, hoc povazovat Johna Malkovicha v ulohe F.W.Murnaua za sekundanta by bolo viac nez trufale. Som rad, ze sa Merhigeovi podarilo zachytit najdolezitejsie momenty tak, ze im dal aj trosku z vlastneho vizualneho smrncu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sledovateľné, predovšetkým kvôli kvalitne budovanej atmosfére a hereckému obsadeniu, ale vo výslednej hodnote bohužiaľ priemerné, pretože sa fakt minimálne využil veľmi dobrý námet a mnoho scén, ktoré predpokladám mali pôsobiť strachnaháňajúco, vo mne vzbudili skôr mierne pobavenie. A to by som bol ešte zvedavý, ako film vnímajú neznalci originálneho Nosferatu z r. 1922. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

„Mezi námi není příliš velký rozdíl, herr doktor,“ říká děsivý Dafoeův Orlock Malkovichově postavě, která beze zbytku podléhá svým posedlostem a vášním, jimž kromě vlastní duše neváhá obětovat ani životy a duše svých bližních. Což činí vlastně dobrovolně a o to je svým způsobem děsivější než upír. To vše se odehrává v pohledných kulisách, opatřeno vtipnou zápletkou a provedeno dobrými herci. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Než vás úvodní mega dlouhé titulky naprosto odradí, dejte filmu šanci :). Výborné herecké obsazení, Dafoe musel snad použít Stanislawského metodu, byl úžasný, nechutný, slizký, strašidelný, naháněl husí kůži, ošíval se a cenil zuby. Malkovich, Herr Doctor, dokonale ponořen ve své umělecké tvorbě, Udo, pošuk jako vždy. Film je nejen upírskou parodií, ale možná i výtkou pro současné filmaře, kteří již nechtějí přinést oběť pro umění, ale hrají spíš na efekt. Škoda lehce překombinovaného a rychlého konce (celý děj plyne velmi pozvolně), ale na druhou stranu, míra pošahanosti konce a celého filmu k sobě docela dobře pasovala takže 85% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Velmi stylovy vampire kousek, ktery v zaplave modernich upirich hruznosti pusobi stale dostatecne autenticky a prestoze je pomerne novy i spravne oldschoolove. Tema nataceni filmu a evropske prostredi tomu dodavaji skvelou atmosferu a Willem Dafoe je v roli Nosferatu dokonale verohodny. Zaroven bylo znacne zajimave sledovat jak zhruba fungoval filmovy stab v dobach pocatku filmu, kdy se natacel puvodni Nosferatu. Budu si muset doplnit vzdelani a zcheknout original. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Role Max Schrecka byla napsána přímo na tělo Willem Dafoemu. (Hal_Moore)
  • Lokomotiva, která převážela štáb do Československa se jmenovala Charon. V řecké mytologii je Charon převozník, který převáží mrtvé duše přes řeku Styx. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama