Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

12. bondovka - James se vrátil ke kořenům. Už žádné obří tankery, raketoplány nebo sluneční zbraně. Šifrovací přístroj ATAC v potopené britské lodi. Jde o to zda se vrátí zpět do rukou jejího veličenstva nebo zmizí ve zdech Kremlu... Potěší, že Bond se nevydal mezi partu šílenců, ale do tvrdého prostředí východoevropského podsvětí. Albánští pašeráci, belgičtí vrahouni a německý steroidový stroj na zabíjení (jistě si vzpomenete na Rudého Granta). Všeho si dosyta užijeme, plus nabídneme velice mladou a hezkou Bondgirl. Ale co mám nejraději je finále na Orlí skále. A generál Gogol tetokrát jako flegamtický protivník rovněž potěší. Moore teď měl skončit a pro většinu by to byl skvělý konec. PS: Všimněte si Blofeldovského žertíku na začátku filmu. Neslavný konec jedné zločinné legendy a pposlední vzpomínka na Bondovu ženu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : Bill Conti. Ocenění 1982 - Oscar (Bill Conti, Michael Leeson) - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1982 - Golden Globes, USA - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1991 - ASCAP Film and Television Music Awards vítěz (za píseň "For Your Eyes Only") http://www.youtube.com/watch?v=35YMelR8Dyc CITÁT - Měl jste ho vyslechnout, a ne dovolit slečně Havelockové ( Carole Bouquet ) , aby ho proděravěla. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se v Řecku, Itálii, Anglii a na Bahamách. Točilo se od 15. září 1980 do 13. února 1981. (M.B)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 1981 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama