Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale už jsem viděl lepší bondovky s Moorem. Záporák nic moc, Bondgirl jsme už viděl sakra hezčí a Moore už tady taky není žádný mladík (nechápu jak potom mohl ještě točit dva díly, když už tady mu bylo 54). Nebýt několika akčních scén (automobilová a lyžařská honička, atd.) a pěkné úvodní písně tak bych šel s hodnocením minimálně o hvězdičku dolů..... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vážné, střídmé a přízemní. Snada tvůrců o návrat ke kořenům, avšak nepovedená. Moore je příliš prkenný a nezajímavý aby mohl hrát stejnou hru jako Sean Connery. Záporáci jsou nudní a toporní, bondgirl mdlá a nehezká, snad jen příjemné finále na kláštěrech Meteora potěší, stejně jako solidně natočené a ozvučené akční scény bohaté na výbuchy a celkovou destrukci. Ještě aby ne za 28 milionu dolarů rozpočtu ! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-12 Seriózněji pojatá bondovka. Režisér John Glen nám nyní představuje Agenta 007 v příběhu, který je prost o futuristické nástroje a vrací se ke svým kořenům. Rovněž potěší i zasazení do atraktivních lokací Řecka či několik výtečně nasnímaných akčních scén – namátkou třeba vysokooktanová lyžařsko-motorkářská honička mezi sportovci na olympiádě. Za zmínku také stojí finále na Orlí skále či třeba ladné křivky bond-girl a vozu Lotus Esprit Turbo. (HBO GO) „Mr Bond! We can do a deal! I'll buy you a delicatessen! In stainless steel!“ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[62%] Tak a máme tu osmdesátá léta, Moorovi opět poskočil věk, a přesto je to i zde v cca 53 letech skvělý elegán a ikonická postava 007. Už kdysi mi tahle Bondovka moc k srdci nepřirostla a nyní se též nic extra nemění. Rozhodně to nebudu nijak moc kritizovat. Hlavním problémem je u mě děj, který není výrazný a k tomu záporné postavy, které byly neskutečně nudné. Ještě z úvodu to vypadalo, že bude v závěru nějaká pomsta a ono to celé vyšumělo. No, ještě zmíním úvod před titulní písní. Po klasickém Gun Barrelu tu máme kupodivu scénku s Blofeldem na vozíčku. Dějově to má jaksi navázat na Bondovku s Lazenbym, Ve službách jejího veličenstva. Nevím, jak se k tomu postavit. Přišlo mi to trochu nevhodné a nedůstojné, ale co už. Jak už jsem psal výše, následuje hlavní píseň a ta se mi líbila. I hudební skladatel Bill Conti ji krásně odrážel ve svých hudebních variacích. A krom toho složil super OST. I mi jeho soundtrack připomněl Rockyho, nemůžu si pomoci. ;) Moora jsem zde už psal, že mě bavil. M tu zde chybí, neboť jeho herec Bernard Lee zemřel, tak jeho postavu zde nechali plavat. Q a Moneypenny se zde aspoň objeví. Akční scény nejsou špatné, ale ne moc zapamatovatelné. Třeba v první půli mě ještě bavily. Pronásledování na lyžích bylo dobré, ale v té druhé půlce už to bylo akcí takové natahované. Samozřejmě výstup po hoře na laně byl dobrý a napínavý. Jen samotný závěr šel už mimo mě. Takže ve finále to není žádný brak, ale když to tak zpětně hodnotím, tak je toto pro mě nejslabší Bondovka. Za ní je Thunderball a Žít a nechat zemřít. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív bych chtěl vychválit, že se tvůrci odklonili od stylu, který razili poslední čtyři díly a Bonda vrhli na počátku osmdesátých let do nové éry špionážního filmu. Tady končí legrace a nastává čas pro pravé drama. Celou dobu jde Bondovi o život. Bond nemá ani čas na nějaké pátrání, spíš se jen brání všelijakým útokům, které přicházejí ze vzduchu, na zemi i pod mořem. Exteriéry jsou velmi přitažlivé a z filmu dělají tak trochu luxusní druh zboží. Škoda jen některých nepovedených efektů. Například promítání pozadí za lyžujícím Moorem apod. Oproti skutečnosti byly tyto záběry přesmíru zelené. To i v deset let starším snímku to měli takříkajíc vychytanější. Jinak velmi zdařilá a napínavá bondovka a poprvé velmi sexy a nadčasově moderní Bond girl. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (51)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama