Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Další příklad kdy mě herecké výkony přesvědčily dát o hvězdičku více. Příběh měl něco do sebe ale Meryl Streep a Diane Keton zde především předvádějí srdceberoucí herecké umění! DiCaprio je zde trošku v pozadí což mu ale nelze vyčítat. Zaprvé je mladý a má svoji kariéru ještě celou před sebou a jeho největší pecky teprve příjdou. Zadruhé, málokdo by neskončil ve stínu těchto dvou dam. 4* za 76% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Prekvapila ma komediálna stránka filmu, zvlášť, keď máte k dispozícii takú hereckú zostavu. Nie, že by som sa občas neusmial, ale šlo o plytké, lacné fórky a tie ani neladili s tým, čo sa dialo okolo. Ale ako náhle sa nevtipkovalo, vtedy fungoval aj nosný žáner a film sa rázom stáva lepším. A nebolo to na škodu, pretože námet o dvoch sestrách, ktoré si dvadsať rokov nevedeli prísť na meno a spojila ich až osobná tragédia má zo života viac než sa spočiatku môže javiť. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama vypráví o vztahu dvou sester, které snaží najít mezi sebou ztracenou lásku, a které je doplněno vedlejšími konfliktními pasážemi. Snímek se zajímavým tematem, ale s falešnou emotivní stránkou. Chování Diane Keaton je místy trhlé a dětinské, což je dost na škodu. Pro mě spíše zklamání než potěšení. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Jo Bessie, to je anděl. Exustují i v reálném životě? Zatím jsem nikoho takového nepotkala, byla proto pro mě trošičku jak postava z fantasy. Leonardo je pro asi nejrozporuplnější herec, poprvé jsem ho iděla v Romeo a Julii, pak v Titanicu a alergie byla na světě....ovšem v každém dalším filmu mi dokazuje, že je pan herec. Koneckonců všichni hráli skvěle a Meryl byla opět krásná. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na tenhle film o umírání fungoval. Leo hraje vlastně dospělejší verzi Gilberta Crapea. Herecký velekoncert zde ovšem předvádí duo Meryl/Diane. Nikdy nechápu jak to ta Streepová dělá, že je v každé své roli milimetrově přesná. Robert De Niro jako producent si střihnul roličku doktůrka. Příjemně bolestivý film, který díky svým životním zkušenostem ocením asi trošku jinak než zde přítomná většina. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama