Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nadupaný film skvělými herci a přeci jsem film musel vidět po druhé, neb jsem si nezapamatoval po prvé žádný děj. Což se mi nepodaří ani nyní, neb je to takové unylé a vláčně táhlé točící se okolo umírání a nemocí, což samo o sobě je dost emocionální, ale film se snaží natolik běsnit emocemi, až je to jakési nijaké. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný a pro diváka neytpický a dobře podaný snímek s výborným hereckým obsazením. Náročná role Diane Keaton vynesla až k nominaci na Oscara, ke kterému měla jen pár krůčků. Zajímavá je i tak trochu záporná role Meryl Streep a postava doktora Roberta De Nira. I Leonardo DiCaprio svou roli zahrál velmi energeticky a působil skutečně nesympaticky a protivně. Laskavý film, plný emocí, naděje a zklamání... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět film, kde název a popis filmu zcela ošálil mé prvotní představy. Původně jsem myslela, že půjde o příběh problémové chlapce jménem Marvin, od jehož jména je odvozen název filmu. Osobní, skromný a nejspíš zcela bezvýznamný poznatek na úvod. Z tohoto filmu mám zvláštní dojmy. Příběh, kterým disponuje spousta filmů, tudíž by se dalo říct, že je průměrným. Avšak ne s takovým kvalitním a silným hereckým seskupením a celkovým vyzněním. Čekala jsem, že hlavním středem zájmu bude Leo. Tím je však Meryl Streep a Diane Keaton. Jejich postavy se po letech setkají, a ač jsou zcela odlišné a mají mezi sebou léta nevyřešené spory, zjistí, že pořád jen jsou to sestry a mají k sobě silné pouto. Ve vedlejší, zato výrazné roličce potěšil Bobby De Niro. A vytáhlý hubeňour jménem DiCaprio na výbornou zvládl svou postavu pubertálního, neposedného chalana. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo mnohokrát psané, herecké výkony všech jsou skvělé. Film samotný ničím moc nezaskočí, nabízí průměrné drama s několika zajímavými momenty, bez skutečných emotivních vrcholů. Taková smutná pohodovka na sobotní večír s rodinou. Strašně mě dojímala pouze laskavá péče a nesmrtelná láska, s jakou se nemocná Bessie stará o svého tatínka, dávno zbaveného schopnosti normálně žít. Scéna se zrcátkem v závěru je krásná. Já vím, že v tomhle ohledu se projevuje má subjektivní přecitlivělost pro určité věci, jinej už nebudu... 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma, nabitá hereckými hviezdami. To je asi na tom aj to najlepšie - charizmatická herecká zostava, aj keď musím podotknúť, že sa tu veľa nenarobili. Leo hral jeho obľúbeného rebela, ktorý mu ide štandardne vynikajúco a obe dámy do svojich postáv tiež toho nemuseli veľa vložiť. Po hereckej stránke pre nich rutina. Dejová linka si zobrala na mušku vývoj vzťahov v rodine s chorými členmi, o ktorých sa treba starať. Vyhranili sa tu dve stanoviská i so svojimi plusmi a mínusmi. Čo sa mňa týka, páčil sa mi hlavne rozvoj vzťahu medzi matkou a starším synom. Atmosféra snímku si ma však nedokázala získať. Ani po emočnej stránke tu nebolo nič, čo by zdvihlo latku troška vyššie ako len na priemer. Chcelo to lepšie dramatické spracovanie a viac vyhranenejších situácií. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama