Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leo Shepherd je slavný spisovatel, který si jede do Švédska pro Nobelovu cenu, ale cestou ho unese tajemný motocyklista. Únoscem je jeho drogově závislý syn Paul. Ten si chce radikálně vyrovnat účty s otcem, který kvůli slávě a práci obětoval i svou rodinu. Přes všechno ale toho mají Leo a Paul mnoho společného a po příchodu dcery Sylvie začíná dramatická odysea hněvu a výčitek. Rodinnou trojku čeká dlouhá cesta ke smíření, které nemusí přijít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Škoda, že distributor se nepodíval alespoň na začátek filmu, zjistil by, že na motorce jel Leo a syn ho unesl v autě. Ale to nic nemění na zážitku z výborného francouzského filmu. Byť mi jej nabídla TV Barrandov, která se překonala a soustředěný tok reklam přerušila pětkrát fragmenty z filmu, jsem spokojený divák. Zřejmě je oficiálním distributorem míněna právě TVB. To by mnohé vysvětlovalo. Mezi reklamou na jogurt, prostatu, šampon, roztomilá psí hovínka po báječných granulích... člověk prostě musí v sebeobraně vypnout IQ. A pak má představu, že film je o něčem jiném, než ve skutečnosti. Únosce byl zajímavou sondou do nefungující rodiny, smutným pohledem na vztah mezi otcem a jeho odcizenými dětmi. Pánům Depardieům šla práce krásně od ruky, možná proto, že sami něco podobného zažili. Leovu dceru mohla ještě hrát Julie, ale ta by typově nezapadla do role anorektičky se zácpou ;-). ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Od Nobelovej ceny za niečo, čo divák vobec nepochopí, až po nápad absolvovať cestu za jej prebratím na motorke (čo súdny divák taktiež nechápe) - dve vstupné príbehové bezradnosti, na ktoré nadväzuje jedna väčšia než druhá, medzi inými i to najklišovitejšie vykreslenie bolesti nevysporiadaného vzťahu dcéra-otec-syn. Depardieu jr. tak ostáva jedinou hviezdou, vlastne hviezdičkou (*) tejto bezbreho sa plácajúcej koprodukcie. Scenáristický sKvOst ! ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Začnem tým, že obsah nezodpovedá filmu ani približne. Leo síce je spisovateľ, ale v príbehu je v prvom rade otcom a sebastredným človekom. V umeleckom svete je možno egoizmus tolerovaný ako forma individuality, ale vo svete detí je to hlavne krivda a neistota. V čase, keď otec prežíva úspech a unanie sa rodinné záležitosti vyplavujú. Nie všetky svety sa však pretínajú. Podľa môjho názoru chýba príbehu trošku viac gradácie, alebo naopak komornosti. Herecky je film síce dobre zahraný, množstvo detailov postáv je ale nedotiahnutých. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bylo to dost divný. Hlavně tedy v myšlení všech těch herců. Gérard se zde setkal se svým synem a také to na plátně docela dobře šlapalo. Ale to bylo taky jediný. Moc se na to totiž koukat nedalo, ten film fakt neměl vůbec žádnou logickou podstatu, všecko to bylo hrozně divný a umělý. Ale občas to šlo a závěrečná muzika mě uplně ultimátně potěšila: Lamb - Lullaby. Trošičku podtrhuje celý ten ponurý, divný a v jistých ohledech přehnaný film. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Drama s několika zajímavými a poutavými momenty. Podpořené vkusnou hudbou mi však toto drama jaksi upadá do průměru. Možná to zapříčinil český dabing, zde jeden ze slabších. Především jsem se ztrácel v logice střídání onoho českého dabingu s originálním zvukem. Odvádělo to mou pozornost, doporučuji tedy shlédnout v původním znění. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama