Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bylo jasny, ze dokonalej komiks se tvurcum prevest nepodari, ale i tak vzniklo vicemene vtipne dilko s par vybornejma vtipkama, sviznym dejem, prijemnou atmosfera a skvelou ustredni dvojici Depardieu - Clavier. Ale jednoznacne nejlepsi jsou sceny s Robertem Benignim, ten je naprosto genialni a s Jean-Pierre Castaldim, ta jeho drzka, to se jen tak nevidi. Slusna zabava, ale nic vic. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl této známé série. Neříkám, že je to špatné dílo, ale moc se mi nelíbily některé střeštěné prvky ve filmu. Depardieu už vůbec ne jak vypadal. Přesto uznávám, že je to obstojná podívaná, pro mě spíše lépe průměrná. Film nenudí a dokáže zaujmout, to je to hlavní. A řešit příběh mi přijde dost nesmyslné. Takže hodnotím na těch 57% = *** ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

I když jsem k tomu zpočátku přistupoval s nedůvěrou, docela se mi to líbilo. Claude Zidi už má sicé svá nejlepší tvůrčí léta za sebou (no, ještě jsem neviděl "Superprohnilí"), ale i tak si dokáže udržet nějakou tu dobrou úroveň. Christian Clavier je skvělý a zvláště Gérard Depardieu byl ve svém převleku směšný. Ale celkově se tvůrců moc nepodařilo převést ducha animovaných Asterixů do hraného filmu. Ale i tak si myslím, že se jim tento film docela povedl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár černoušků v Africe se jistě nenajde nikdy, kdo by nebyl seznámen s legendou o galské vesnici odolávající náporu Říma a samotného Caesara. Film je určen především mladšímu publiku a když jsem film poprvé viděl, tak jsem mladší byl. Vtipné je to pramálo, ale koukat se na film rozhodně dá. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama