Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že tohle nebylo vůbec špatný. Na začátku nám byly představeny skoro všechny postavy kolem kterých se bude točit děj. Začátek filmu byl opravdu povedenej a zazněla slavná hláška ohledně ryb. Takže pro fanouška této ságy jako dělaný. Dabing Jakuba Neumanna byl opravdu povedenej, no vlastně i debut Michala Suchánka v dabingu byl taky povedenej. Děj byl solidní, ale v polovině už to drhlo a konec taky nebyl špatnej. Postavy byly skvělý a nejlepší byl Titanix, kterého právě nadaboval Jakub Neumann, také známý jako Toren. Herci byli skvělí. Humor byl skvělej. Soundtrack taky. Fotbalový narážky a Antivirusem, kterého ztvárnila fotbalová legenda Zlatan Ibrahimovič, byly taky skvělý. No a finální souboj byl solidní. A hlavní linka mezi Fuj, Asterixem a Popcornisem taky nebyla špatná a menší spoiler ani jeden nakonec nevyhraje. No a taková třešnička na dortu, Pierre Richard jako Panoramix, je nutné něco dodávat? 8/10 Správnej komediální film. (Velký Špalíček - 12.2.2023) ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Moc hraný Asterixy a Obelixy nemusim. Ale co naplat, když konkurence je v žánru komedií a dobrodružnejch filmů posledni dobou tak mizerná. Takže díky současnym okolnostem dávám nejvyšší hodnocení. A to nejenom kvůli tomu, že je to s filmama v tom daným žánru poslední dobou tak špatný, ale taky proto, že se film dokázal odvázat a bere si na paškál různý neduhy dnešní spolecnosti. Ať už se jedná o přílišný tlačení na korektnost, tu kravinu s gendrovou vyvážeností, anebo neškodný mlácení ženskejch či chlapů jakbysmet. Je to všechno milý a ten film mi prostě tu náladu zved. A to se v dnešní divný době neskutečně cení. Velmi dobrá práce obou hlavních postav a potěšil moc i Pierre Richard. Moc rád sem ho zase někde viděl, ačkoliv tam moh bejt víc, než byl. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brne po x-tý krát. Tieto asterixovské príbehy sú takmer všetky na jedno kopyto a navyše keď absentuje aj pravá humorná stránka, ktorá ako tak v predošlých dieloch fungovala, tak to nemôže dopadnúť dobre. Okrem pár veľmi pekných čínskych alebo francúzskych herečiek tento film nestál za veľa. Aj ústrední herci mali výkonnostne ďaleko od svojich predchodcov. 35 % ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (38)

Reklama

Reklama