Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadhled, vymazelné dialogy a naprosto šukézní Monika Bellucci v roli nejlépe hodnocené uživatelky CSFD (ach, ten její nosánek ) to jsou hlavní trumfy tohohle blázince na filmovém pásku. A samozřejmě Gérard, to je kapitola sama pro sebe, ten když se narodil, tak se nad jeho jménem muselo dlouho spekulovat, zda ho rovnou nazvou Obelixem a nebo nejdřív Gerardem a až postupem času se zobelixuje sám. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Přijde mi jako by francouzům došel smysl pro humor. Od dob zlaté éry Funnese a Belmonda točí jednu trapnější komedii než druhou. Zlaté éra francouzského filmu je definitivně pryč a Mise Kleopatra je toho jen dalším důkazem. Místo snahy o orginialitu napodobují francoužští producenti bezduché hollywoodské filmy, aby tak vytvářely filmy ještě bezduššejší. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa zvláštneho humoru a ako tak postavených skečov, ktoré vám buď sadnú alebo nie. Inak ten film ale nie je nič iné. Aj keď pravdou je, že sem sa pri filme celkom nasmial, ale že by som z toho mal nejaký zas tak dobrý pocit, to nie. Nieje to zase ten pravý Asterix, aké som mal možnosť vidieť v detstve kreslené, ale keď si na toto človek hneď z kraja filmu zvykne, je to pohodová a celkom aj vtipná sledovačka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale já se výborně bavil...kromě pár trapných vtípků na aktuální filmové hitovky to bylo super. Třeba první odborová mluvčí v historii, to nemělo chybu:) A Monica Bellucci je naprosto, ale naprosto dokonalá, kdežto ta kreslená měla dokonalý jenom nosánek:) Ale uznávám, že trochu menší rozpočet a tím pádem snad i menší přeplácanost by Asterixovi dvojce jenom prospěla. PS: nejdrsnější vtip ze všech neprozradím, jen řeknu že je v něm důležitá hudba od boha Ennia:) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Samotného mě nesmírně překvapilo, jak se mi tenhle snímek líbil. Z části je to proto, že má opravdu vtipné scény, kde se naštěstí neřeší hašteření v galské vesnici, která zde vlastně vůbec není, z části je to i proto, že je film provázán pop kulturními prvky, které se krásně projevují v hudbě. A pak je tu samozřejmě Monica Bellucci. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Amonbofis (Gérard Darmon) krmí krokodýly, říká tři jména. Avšak krokodýli jsou tam jen dva. (G3niu5)

Reklama

Reklama