Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k brutálnosti frekvence ikonických hlášek vám raději místo tradičního komentu dopřejeme jejich náhodný výběr: Papír balí kámen! Určitě? Stopro.-Je mě vidět, není mě vidět, je mě vidět, není mě vidět. Není mě vidět, je mě vidět.- Asi jsem to koupil... ne, nekoupil-Lev nikdy nespojí své síly se štěnici-Jde to, jde to, imhotep.-Tento hrob se stane vaším hrobem.-Dělnice, dělníci! Soudruzi.-Tak co, amatéři? Přišli jste se kouknout na profesionály? Neurážejte nás.-Kde je mněhne?-Tak si říkám, je-li to násilí nutné.-Fujtajfusi, připravte vojsko k útoku. Žádné slitování.Antivirus. Jmenuji se Antivirus. Filmový Asterix mého srdíčka je sice animovaných 12  úkolů, ale pro koho se předchozí  hraná adaptace Claude Zidiho (někdejšího mistra bláznivých komedií) drží moc opatrně při zdi a pro koho je zase  následující kultovní komedie pana režiséra Kleopatry RRRRrrrr  možná až moc nechutná a amatérská, vzdalující se od starého dobrého francouzského humoru  (jako obojí pro mě.:D) je tady Kleopatra. Mrzí mě, pokud nebyl kreslíř Uderzo spokojený a považoval výsledek za příliš ujetý. Ale tohle je jedno z těch vděčných  guity pleasure, které snad při žádné televizní repríze  nezklame a neomrzí...Zase to dneska dávali a miluji to. A v závěru nabídne i pořádnou romantickou chvilku. Ale ať žije hlavně Otis se svým monologem a jedinečným: Těším se. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl pan Goscinny. Na jedné straně se tvůrci filmu celkem přesně drželi geniální comicsové předlohy, na straně druhé jsou tu takové úlety jako závěrečný vzdušný souboj, piráti na Nilu a Asterixova love-story, což s předlohou nemá nic společného a trochu ji degraduje. Navíc si tu Chabat také přisadil citacemi slavných filmů (mj. Star Wars, Tygr a drak atd.), které jsou vážně dost ujeté. Pokud jde o Asterixovy adaptace - ty animované nejsou nic moc, první hraný film je podivnou splácaninou z několika Asterixových epizod a "MISE KLEOPATRA" není splácaná, ale doslova přeplácaná a hodně CRAZY zábava. Pokud jste fanoušky kreslených Asterixů (mezi které se počítám), tak jí asi nezkousnete, pokud se rádi bavíte u ptákovin, tak budete možná spokojeni. Já volím kompromis :o) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuál opäť v konexiách komiksu. A hlášky sú v tomto prípade ešte viac nadsadené a vtipné. Nieje to lepšie pokračovanie, je to lepšie iné pokračovanie. Dá sa to pochopiť? Ak máte podobný ´´asterifeelinx´´, budete viac ako spokojný. A netreba na to ani ten gumidžús. Ale to sme už v asi inej rozprávke. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Problém je, když začnete srovnávat komiks s filmem, protože to se srovnávat prostě nedá. Mně osobně tenhle druh bláznivého francouzského humoru sedí, líbí se mi všechny hlášky, gagy, výprava i kostýmy, Depardieu je ten správný Obelix a Clavier báječný Asterix. Dokonce i pejsek Idefix vypadá jako ten kreslený. Nemám výhrady ani k hudbě, krásně zapadla do celého tohohle ztřeštěného filmečku. Asterix a Obelix je můj oblíbený komiks a i přesto se u jeho filmové podoby výborně bavím. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pro někoho největší kravina po sluncem, pro jiného zase skvělá šílenost. Já patřím do té druhé skupiny - v tomhle filmu se nebere vážně naprosto nic a u některých gagů umřete smíchy (příklad za všechny: ve chvíli kdy má Obelix zmlátit velké množství římanů se film pro přílišnou násilnost následující scény přepne na krátký dokument o langustách). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Architekt Amonbofis (Gérard Darmon) zdraví svého sluhu slovem „Imhotep“ a objednává si „jednoho Imhotepa“. Imhotep byl první historicky doložený egyptský architekt – postavil první egyptskou pyramidu. Později byl uctíván jako bůh architektury, matematiky a medicíny. V dobrodružných filmech Mumie (1999) a Mumie se vrací (2001) hrál jeho extrémně fiktivní verzi Arnold Vosloo. (Ezis)
  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět ještě několik scén. Po skončení titulků pak následuje ještě jedna bonusová scéna. (griph)

Reklama

Reklama