Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asterix a Olympijské hry nie je úplne zlý film. Je vcelku zábavný, má dobrý vizuál (kamerové nálety a celkové spracovanie ukazuje, že ten obrovský rozpočet bol použitý viac menej umne) a pre nenáročného diváka je to ideálny film na pohodové strávenie dvoch hodín. Dôkazom toho je aj vysoká návštevnosť. Film ale svojím hrozným scenárom, ktorý by sa bez problémov dal skresať z takmer dvoch hodín na slabú hodinu a pol, výrazne znižuje kvality filmu pre diváka, ktorému nestačí zopár gagov a jedna výborná scéna. Bohužiaľ tento príbeh Galov je oproti pôvodnému komiksu, animovaným filmom a aj oproti prvému hranému filmu veľmi slabý a najmä nudný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravda, Astérix aux jeux olympiques adaptuje klasické stejnojmenné komiksové album z roku 1968 jen velmi volně, ale i tak stojí za podívání. Mezi animovanými filmy na tohle téma nedošlo, takže pro asterixovské filmy obecně je tenhle námět nový. Náhrada za Christiana Claviera sice není nic moc, ale konec konců tu máme Delona, Schumachera nebo Vanessu Hessler, takže o popkulturní odkazy není nouze. Problém může nastat pouze v tom případě, pokud naprosto nedáváte humor Benoîta Poelvoorda. S tím už se pak nedá nic dělat, protože jeho Brutus strhává veškerou pozornost na sebe. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX na Slovensku/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 8/10/// +především zábavné, spousta moderních odkazů, Clovis Cornillac nezklame (i když na svého předchůdce nemá ani v nejmenším) a Depardieu si odehraje to svoje, velice potěší účast Alana Delona (jeho postava film táhne nahoru) a pobaví Benoit Poelvoorde (s českým dabingem) -ty závěrečné titulky kde si dělají srandu jsou zbytečné, docela kazí celkový dojem, mohlo to být akčnější/// Normálně bych řekl, že z tohoto už jsem vyrostl, ale musím říct, že jsem se výtečně bavil a snad ještě více než čtyřletý syn od mé sestřenice, který pro změnu zase nechápal postmoderní odkazy a pořád se ptal kdo je hodný a kdo zlý :-) Však on na to jednou přijde, i tak jsme se oba společně zasmáli a byl to ideální film na letní dovolenou. Takže s přihlédnutím k žánru můžu film určitě doporučit./// Celkem 75%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jeden problem mi byl jasnej uz pred pustenim filmu a to se potvrdilo, Cornillac jako nahrazka za dokonalyho Claviera je fakt mizernej, zajimalo by me, kde takovyho kripla vyhrabali. Co se tyce druida, to taky neni zadna slava, ale tentokrat mi to moc nevadilo, navic nema stejne skoro zadnej prostor. Aspon, ze Depardieu zustal. Z ostatnich stoji za zminku jenom Delon, kterej tu je ale spis od toho, aby pozoval a hazel xichty no a pak tak pitomej, az je docela vtipnej Benoît Poelvoorde v roli Bruta. No a pak tu je spousta camei, vetsinou v podani znamejch sportovcu. Jinak pribeh se v tech podstatnejsich vecech jakz takz drzi komiksu, ale jinak je to vicemene pospojovany tu vice, tu mene trapnejma forkama a tvurci nepohrdnou skutecne zadnou kravinou a obzvlast protahovanej super trapnej konec uz je sila. Nicmene obcas se precejen nakej vtipek povede a obcas to je tak debilni, ze to taky rozesmeje. Takze rozhodne se nejedna o takovou tragedii, jak jsem se obaval. Akorat mi prislo, ze triky se od minulyho dilu zhorsily. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina negativistů se tu ohání naprostou odlišností od komixové předlohy, která byla údajně úžasně úžasná. Když už se uchýlým k četbě, tak se rozhodně nejedná o komixy. To nechávám na předškolních čtenářích. Bystřejší z bystřejších zvládnou z předchozích řádků vydedukovat, že jsem nečetl ani tento komix, tudíž postrádám možnost srovnání. V rámci možností se mi film líbil. Co jsem očekával to se přibližně dostavilo a velmi příjemně mě překvapil samotný závěr. Takže tady to budou slabé 3*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu mají malé cameo i bývalý pilot F1 Michael Schumacher a tehdejší šéf týmu Ferrari Jean Todt. Hrají závodníky týmu Germánie, přičemž jejich tým je očividný odkaz na tým Scuderia Ferrari. Za zmínku stojí i roličky fotbalisty Zinédina Zidana (Numérodis) a hvězdy K-1 Jérômea Le Bannera (Cornedurus). (m@cs)
  • Film stál 78 miliónov eur, čo vtedy bolo 107 miliónov amerických dolárov - čím sa stal vo svojej dobe najdrahším neanglicky hovoreným filmom a zároveň prvým neanglicky hovoreným filmom, ktorý prekročil hranicu 100 miliónov. Napriek obavám zarobil v celosvetových kinách takmer 133 miliónov. (Raccoon.city)
  • V první chvíli, kdy se objevuje Alain Delon coby César a kamera snímá celou jeho postavu, hraje hudba Ennia Morriconeho z kultovního francouzského filmu Sicilský klan (1969), v němž Delon ztvárnil hlavní postavu. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama