Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, může někdo nahradit Claviera, zvlášť když se jedná o něco jako Cornillac? NĚKDO, KDO DŘÍVE BÝVAL ASTERIX A OLYMPIJSKÉ HRY. Počkat, ne, o Asterixe a ani Obelixe tam nejde, protože jsou na plátně tak deset minut z dvouhodinového filmu. Takže jenom OLYMPIJSKÉ HRY. Ne, ne a ne, házení diskem či skok do dálky jsou něco mezi Zlatou mříží a Novotami, akorát dražší, takže akorát HRY. Počkat, ono to vlastně není ani vtipné, ani hravé, co do hu-humoru vyloženě repetitivní (mám se smát, protože je někdo chlupatý? mám se smát, protože se Brutus snaží po-x-té zabít svého otce? mám se... aha, asi jo, sorry), s nesnesitelně prodlužovaným přilepeným koncem a JEDNOU vtipnou replikou Alana Deloina. Ani ASTERIX, ani OLMYPIJSKÉ a nakonec ani HRY, ve výsledku nejdražší nic. Ale dát tomu hodnocení "žádné" by nebylo fér, to snad chápete... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ne sice vyloženě trapné (to až na konci), bohužel ale zoufale nevtipné. Asterix (naprosto nemožný Cornillac) a Obelix jsou trestuhodně upozadeni a Brutus je jako figurka až příliš nesnesitelný (čemuž nepomáhá ani Cardův dabing). Zůstalo pár dílčích fórků, které sice potěší (jen málokdy opravdu pobaví), ale postrádají jakoukoliv logiku a nedovedou zamaskovat celkovou tvůrčí křeč, protože Tento Asterix nic jiného není a v posledních deseti minutách to definitivně vyplyne na povrch. Delon je ovšem geniální a pocta Michaelu Schumacherovi taky! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

To že Claviera v roli Asterixe nahradil extrémě nesympatickej Clovis Cornillac bych ještě přežil, ale to, že je to oproti předchozím dílům fakt otřesná nuda, to už teda ne.Tohle pokračování si vystačí akorát s odvyprávěním příběhu, ale aby to bylo aspoň trošku vtipný na to se děsně zapomíná, minulý díly taky nebyly nějaký extra geniální, ale dokázaly vždycky zaručeně skvěle pobavit, ale tohle je taková divná nevtipná slátanina, krom toho Asterix a Obelix jsou tady v podstatě jen vedlejší postavy a kvůli tomu film taky solidně strádá. Takhle nudný sem to fakt nečekal a to co se dělo posledních 10 minut to snad ani nemá cenu komentovat, jediným kladem toho je, že se tam objeví Adriana Karambeu a Zizi, ale zrovna u něj sem teda nečekal, že se bude takhle ztrapňovat ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravda, Astérix aux jeux olympiques adaptuje klasické stejnojmenné komiksové album z roku 1968 jen velmi volně, ale i tak stojí za podívání. Mezi animovanými filmy na tohle téma nedošlo, takže pro asterixovské filmy obecně je tenhle námět nový. Náhrada za Christiana Claviera sice není nic moc, ale konec konců tu máme Delona, Schumachera nebo Vanessu Hessler, takže o popkulturní odkazy není nouze. Problém může nastat pouze v tom případě, pokud naprosto nedáváte humor Benoîta Poelvoorda. S tím už se pak nedá nic dělat, protože jeho Brutus strhává veškerou pozornost na sebe. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krutě nepovedené druhé pokračování hrané verze známého animáku. Herci se pitvoří více než kdykoliv předtím, fórky jsou trapné, křečovitě a tvrdě infantilní a camea osobností jako Michael Schummacher nebo Zinédine Zidane jsou úplně zbytečná. Vůbec nevím pro koho je výsledné dílo určené, protože rodičům bude špatně z přeplácané infantilnosti a děti se budou nudit u dvouhodinové délky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Pro herce bylo vyrobeno více než 300 paruk z pravých vlasů a ještě mnohem více příčesků a vousů. (Amplifier)
  • Scéna ze závodu vozatajů napodobuje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (Kaleidoskop)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama