Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (89)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nemám připomínek, jedná se o velice zdařilé kriminální drama a já byla napnutá jak struna, jak to celé dopadne.. Volba zbraní se tu ukázala jako rozhodující, někdy i vlídné slovo vážně zmůže víc.. No a jak říkával pan Werich, kde blb, tam nebezpečno a já říkám, že z duše nesnáším aktivní blby.. Yves Montand-Gérard Depardieu-Michel Calabru výborní a k nim krásná Catherine Deneuve, co víc si přát.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Montand, Depardieu, Deneuve, Galabru, a přesto je to hovadina! Tedy, námět by ušel, ale atmosféra tohohle filmu není ani surovosyrová, ani žádná. Připomíná to komisaře Moulina, hodně se tam děje, a filmu chybí opravdu pozitivní hrdina (Montand to není). Není to napínavé. No zkrátka tenhle film do staré fr. školy řadit nebudu. ()

Reklama

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Vyspal se s dívkou, která byla fajn, ale dál se o ni nezajímal. Ani o dcerku. Ale když maminka skočila pod vlak, rozleželo se mu to v hlavě. Utekl z vězení, zabil dva policisty, které zabít nemusel, a jednoho syčáka, což asi musel. Při pokusu o zatčení v sebeobraně střílel po ošklivé policii. Aby měl na hračky pro dceru, vyloupil benzínku a banku, přičemž byl zbaběle postřelen ochrankou. --- Ach, jaká to jímavá postava, jaký osud! Jakkoli hluboko se noříme do jejího nitra, jen stěží nacházíme uspokojivé odpovědi. Byl obětí? Nebo snad zločincem? Či jen tak nešťastně bloudil životem? Proč se do toho policie tak urputně a necitlivě míchala? Každopádně je to smutné... --- Pokud jde o mě, nepřipadá mi smutný ten příběh, nýbrž mravní relativismus, kterým je nasáklý. Svět je vážně popletený, když pohnut a zadumán řeší takové... nic. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poctivá francúzka krimi s mierne gangsterským alebo skôr rebelským nádychom, kde tú rebéliu a divokosť bravúrne zahral G. Depardieu. Jeho kroky sú nepredvídateľné, koná v zlomku sekundy(Já tě zabiju ty krávo!...) a práve to je motorom filmu. Divák je jednoducho zvedavý, čoho je schopný, kam do až dotiahne a hlavne, či to prežije. Je fajn, že vo filme je niekoľko dobrých zvratov, napr. úvod a osud C. Deneuveovej. Osud malej dcéry Mickeyho mi bol jasný ihneď, ale ťažko si predstaviť lepší záver. Francúzi toto vždy vedeli...80%. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Volba zbraní je pro mě tedy velkým zklamáním. Enšpíglovým komentářem jsem byl velmi navnaděn, ale teď po zhlédnutí bych se spíš přiklonil k názoru gundalina. Režie je docela zdatná, film má určitě nějaký náznak atmostféry a také pokus o pointu. Ale vtom aby byl nadprůměrným dílem mu braní podivně napsané postavy . Mickey je prostě pošuk, se kterým se soucítí těžko. Jeho chovaní jsem vůbec nechápal a připadalo, mi že neměl ani daný charakter. Ke konci najednou začane postupovat k jakési změne. Ale proč, to je otázka. Těžko se dá vžít do jeho nitra. U Noela už to tak hrozné není. Toho jsem si poměrně oblíbil a Montand odvedl úžasný výkon. Dokonce zde je přítomná i nějáká společenská kritika v podobě dvou zaujatých komisařů. A i když Galabrua jsem si vážně vychutnal, tak tohle už tam bylo tak nějak navíc. Ale tenhleten můj komentář je čistě subjektivní. Každý to může vnímat jinak, já to vidím takhle. A davám pěkné 2. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Malá krásná holčička, která hrála Mickeyho dceru, se jmenovala Karine Lenoir a nikdy předtím ani nikdy potom už v žádném filmu nehrála. (Hombre8)

Reklama

Reklama