Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Francois Pignon zůstal v následných Uprchlících stejným plačtivým smolařem, investigativní žurnalista Jean Lucas přešel na dráhu zločinu. Nejvíc mě zaráží, že se pak při přepadení banky oba tvářili, jako by se viděli poprvé v životě.. Teď vážně. Nemohu si pomoci, ale spolupráce Veber, Richard a Depardieu na mě působila o tři roky později právě v Les Fugitifs mnohem kompaktnějším a cílevědomějším dojmem. A nyní mě omluvte, jdu si dát na oběd Mc Tie Burgera s hořčicí.. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Samo jméno režiséra Francise Vebera je zárukou kvalitního filmu. Zápletka je jednoduchá: mladý Tristan uteče z domova. Jeho otec je tak trochu nekňuba, a proto se iniciativy chopí matka, která po synových stopách vyšle své dva bývalé ctitele, jimž každému zvlášť namluví, že jde o jejich vlastního syna... A tak se rozehrává výtečná situační komedie s dvěma hvězdami francouzkého filmu v titulních rolích : Pierrem Richardem a Gérardem Depardieu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně přiznávám, že Francis Veber to se mnou umí, já mu vždycky sednu na lep a nechám se vtáhnout i unést.. Příběh matky, které z domova utekl nezletilý syn, mě rozesmál, to její řešení bylo vskutku pikantní.. Ovšem novopečení tatínci v podání Pierra Richarda a Gérarda Depardieua jsou báječní, těm dvěma to spolu šlape jako švýcarské hodinky.. Úsměvný závěr mě vyloženě potěšil.. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Matka je jistá, otec nejistý. Veber s tímto vědomím ukazuje otcovské figury jako s nevyhnutelnou naivitou, důvěrou, radostí a nasazením vrhající se do role, v které možná prohrají svoje geny. Ti čerstvější s větší vervou než ti unavení. Jedno zda jsou křehcí či tvrdí rváči. Jako dojemná pocta taťkům film má své kvality. Ovšem ve spojení s kriminálkou už odhaluje slabiny, do kterých se kritik zakousne slovy: "To je vidět, že Veber nedokázal téma vytěžit a musil přijít s nějakou vedlejší linií, která vlastně jen pramálo souvisí s tématem." +++++ Dík několika solidně napsaným dialogům a decentním hláškám ("Trpíte depresemi?" - "Tohle se s telefonem nedělá." - "Takže otec jsem já.") a kouzelně roztomile tajícím fotříkům silné ***. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Humor založený na kontrastu dvou otců funguje velmi dobře, aktivní zloduši, kteří pronásledují ústřední dvojici, jsou též velmi zdařile provedení. Ani ten happy end nevyznívá pateticky, takže vlastně krásně zapadá do celkového rámce snímku. Jen místy jako by film ztrácel na tempu a docházel mu trošku dech. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama