Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (376)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Zhlédnutí jsem zatraceně dlouho odkládal, neboť obsah nezní zrovna atraktivně. Nakonec se z toho vyklubala celkem příjemná pohádka s příjemnou animací a příjemným poselstvím. Jinak je to samozřejmě dost šablonovitá záležitost o přátelství mezi malým chlapcem a návštěvníkem z kosmu. Příběh směřuje k dost evidentnímu závěrečnému obětování se pro dobro lidstva. Atomový mráček však nebyl zase tak vysoko nad městem a všichni obyvatelé městečka velice spolehlivě pomřou do pár let na raka. To už samozřejmě pohádka neukazuje, neboť je evidentně cílena na mladší publikum. Současných 85 % úplně nechápu, ale zhlédnout se to bez problémů dalo. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Predtým ako vznikli Incredibles a Ratatouille, kedy sa nevedelo o Bradom Birdovi (okrem pár častí Simpsonovcov) vznikol Iron Giant. V kine síce prepadol, ale potom sa z neho stal kult. Ja som sa k nemu dostal až teraz, a hovorím nemohol som byť sklamaný. Kúzelnosť bola vidieť už pri tomto filme, je určené skôr pre tie dospelejšie deti, ale to nikomu nevadí. Z filmu je trochu cítiť ako bola asi vnímaná studená vojna, ale nikto nenamieta. Tvorcova genialita ma opäť očarila a teším čo vymyslí nabudúce... P.S. To video s atómovým výbuchom pripomína kraťasy v Simpsonovcoch, ktoré moderoval Troy McCluire ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Brade, Brade... konečně jsem si na tebe po letech udělal čas a bylo to... neuvěřitelný. Ať už mě sejmul kýč nebo moje slabost pro roboty, ať už sem nemohl odlepit oči od poctivé "ruční" animace nebo roztomilých nápadů, je to vcelku jedno, protože jsem se zas cítil jako ten kluk v hlavní roli a chtěl jsem se po večerce vyplížit z okna a odběhnout do lesa za dobrodružstvím. Asi se budu muset přestěhovat z desátého patra uprostřed Prahy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi chyběl hlubší příběh, na druhou stranu, co očekávat od animáku pro děti se špetkou té dospělácké chytrosti a dětské hlouposti a naivnosti. Nebo je to naopak? :-) Tak či tak, ti nejmenší budou z železného "supermana" nadšení a nám tento "plecháček" určitě neublíží...pokud tedy na něj nebudeme mířit zbraní... :-) 75% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný animovaný snímek o obrovském robotovi, se kterým se spřátelil jeden malý klučina. Jednoduchý scénář mezi řádky poukazuje na nesmyslnost americké propagandy a přehnané vlastenectví plné paranoidních představ. Malinko to pokazilo celkový dojem z filmu, ale myslím, že skousnout se to dalo a bez této důležité věci by už příběh nebyl takový. Navíc poukázat na lidskou hloupost je mnohdy lepší, než si vymýšlet nějaké ztělesnění zla. Zábava zaručena a film má i sympatickou stopáž. Konec je také celkem šikovný, takže vřele doporučuji. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Postavy Franka a Ollieho (personálu ve vlaku), jež Kent zpovídá po vykolejení vlaku, jsou karikaturami Disneyho kreslířů Franka Thomase a Ollieho Johnstona, kteří své postavy také nadabovali. (D3VIL)
  • První kreslený film, jehož hlavní hrdina je generován počítačově. (D3VIL)
  • Autor knižní předlohy Ted Hughes zemřel téměř rok před premiérou snímku. Film je věnován jeho památce. (Čulo)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama