Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (217)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Bolo tu veľa Konga. Toho Konga aj prisťahovalcov z Konga. Inak sa ale opäť len vsadilo na vizuál, zápletka a príbeh v podstate žiadna a tak nechajú príšery pár krát poriadne grgnúť, aby divák náhodou nezaspal. Chýbala tomu temná atmosféra a účelom bolo len dostať monštrá k finálnemu boju, no nevedeli ako poriadne vyplniť tých 100 minút predtým . ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský blockbuster konečně dospěl do čiré camp podoby. Dlouhé roky jsem snil o tom, že namísto rádoby zasmušilých či fanboyovsky přemoudřelých spektáklů přijde biják, který bude jen ryzí nezřízená hovadina. "Nové impérium" ví, že je zhůvěřilé, a šibalsky to ještě vytáčí dál. Takže tu máme zcela fantasmagorický technobabble, připitomělé lidské figurky, prvoplánově účelové zvraty a papírem šustící peripetie, ale vše to krásně zapadá do celkového pestrobarevně bláznivého světa, kde se dutohlavovské alternativní teorie o dutozemi stávají svou vlastní absurdní karikaturou. Tohle papundeklové pimprlové divadlo pak perfektně rozdupává celá plejáda obřích potvor. Lidští pajduláci jsou delegováni čistě do rolí vyprávěcích berliček, které přemosťují jednotlivé dějové linie monster a za tím účelem pronášejí absurdní nesmysly. Konečně se monster bijáky oprostily od západního individualismu a lidské výlučnosti. "Nové impérium" otáčí perspektivu žánru zpět k japonským kaidžú kořenům, takže z titulních titánů dělá hlavní figury a nositele vyprávění i zastřešující perspektivy. Postavou, která vede pohled publika, tu není žádný z lidských mravenečků s jejich titěrnými plány, ale mini-Kong. Jasně, den po projekci si už skoro nic z filmu nepamatuju, ale vím, že během jízdy na téhle horské dráze jsem měl oči navrch hlavy jako u nejpraštěnějších kaidžú bijáků z blouznivých šedesátek. PS: Mým zvrhlým snem je, aby speciální komentář na blu-ray namluvil Werner Herzog. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný blockbuster. Prvé dve tretiny vynikajúce, potom sa preklopí do bordelu. Najviac potešili dlhé scény bez slov a hromada atrakcií. Výborná zábava a škoda, že sa vo finále tak uletelo. Mohol to byť monster ekvivalent Rýchlo a zbesilo. To znamená: úplne blbé a maximálne zábavné. Takto je to iba úplne blbé a veľmi dlho maximálne zábavné...a na konci otravné . Ale stále najlepší dil série. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk, co viděl předchozí díl(y) nemůže očekávat změnu v přístupu k látce (myšlen ten americký přístup, japonská Godzilla si žije svým životem) a po úspěchu v kinech tu máme za pár let další přírůstek. Adam Windgard a další tvůrci si dali záležet při dalším prozkoumávání toho, co se nachází pod zemským povrchem, aby bylo vše hezky vědecky podloženo a aby nabídli ještě větší atrakce a nesmyslnosti, než u předchozího covidového dílu. Godzilla X Kong je skutečně výplach mozku, který ale v Imaxu má neskutečné grády a kdyby mi bylo 12, je to můj nejoblíbenější film všech dob. (Bohužel) jsem již za život pár filmů viděl, i přesto mě tenhle monstr-kousek poměrně dobře bavil a pokud máte racionální očekávání, dostanete přesně to samé. Nic víc, nic míň. Přišlo mi, že důraz na lidské postavy je ku prospěchu bitek upozaděný (ta část, co byla vždycky nejvíc kritizovaná) a skutečně se ve střídmé stopáži od začátku freneticky jede po jedné akci za druhou, přičemž jsem si odpočinul od zběsilého tempa až po náskoku titulků. A to je také to, co chtěl film přinést. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejsterilnější díl co vyšel po Godzille (2014) .  Kong žije v duté Zemi Godzilla na Zemi jednou  se Kong dostane pod dutou zemi kde je civilizace kde vládne Scar King (zjizvená opice) ten má jako otrokyni ledovou ještěrku Shimo tuším  chce se dostat na Zemi. Ti z té civilizace  povolají nějak tu holku co umí mluvit s Kongem , aby oživila Mothru (její smrt v předchozím díle tudíž nedává ani smysl) s ní jdou další 4 lidi (voják , její ´´matka,, , Kongův zubař a ten konspirační teoretik z minulého dílu). Godzilla to nějak cítí taky tak  se jde nabít narůžovo (tohle je tam nejspíše jen kvůli tomu, aby se zbavili dalšího titána)  a na konci se pobijou. Scar King je sráč, který bez té  ledové ještěrky je nulový na co se ta Godzilla nabíjela je mě záhadou , protože by je dala oba jak nic.  Lidské postavy jsou nudné jelikož víte, že  nikdo neumře, protože jsou důležité  v celém filmu umře jeden voják a to ještě takovým nudným způsobem závěrečný boj taky žádná hitparáda. Naštval mě i konec kdy si Kong zotročil tu ledovou ještěrku místo, aby jí dal svoboda tím pádem není lepší než Scar King. Jo a jinak ta civilizace si mohla kdykoliv zavolat o pomoc a má technologii co dokáže  přesunout lidi ze Země k nim proč to nepoužila dříve a nepovolala  si jiné titány třeba Ghidoraha nebo Rohana? Dal bych si reparát s Ghidorahem a pak bych to radši ukončil začíná to mít trasformeří tendenci . P.s. Godzilla si zakempí na koloseu a všem je to u prdele ještě jim vláda vyhrožuje , že to mají nechat být? Godzilla s Kongem zde zničí pyramidy a nikomu to nevadí jako vážně?   60 procent ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)
  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama