Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (233)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro tohle monstruniversum platí, že už je vytěžené až na dřeň a každý další film včetně tohoto, už bude jen nastavovanou kaší, do které se přidává kdeco. V tomto případě tu vedle klasických potvor potkáte Planetu opic, nedomyslitelné pyramidy, kmen moudrých telepatů a samozřejmě rozflákané světové metropole plus hromadu dalších motivů, které už jste někde viděli. Ale s vypnutým mozkem je tenhle digitální maglajz celkem zábavný a mohl by být ještě zábavnější, kdyby tvůrci zcela nerezignovali na na lidi. Je mi sice jasné, že tady to není o nějakých hlubokých charakterech, ale takhle salbé postavy jsou moc i na tohle. Konga s Godzillou bych zase na čas odložil k ledu a vrátil se k nim nejdřív za 10 let. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když polodementní blockbuster začne žrát steroidy, sjíždět lajny koksu a sem tam k tomu přihodí čtvereček pod jazyk, vyleze z toho Nové impérium. Svítící japonská ještěrka s citlivým megaopičákem tentokrát doběhnou do finále, jež objevuje nový level pojmů "digitální bordel" a jsou dost zábavní, jelikož se bez přestání něco děje - a tím myslím opravdu bez přestání. Od začátku do konce jsou na diváka vrhány nové příšery, postavy, místa a situace, mezi něž patří mj. dentální práce na stometrové opici nebo krájení egyptských pyramid. Příběhem se nikdo moc nezabýval a naštěstí se nikdo nepokoušel ani o aktuálně tolik populární tříhodinovou stopáž, takže příběh outsiderského děvčátka rozjetý vlak nebrzdí a občasné vysvětlování dění na plátně si vesměs vystačí s několika větami. No, vysvětlování... příběh je nepřekvapivě monumentálně debilní, nedává prakticky žádný smysl a koneckonců i pohyby a dopady obřích monster vůbec nekorespondují s jejich velikostí - což je fuk, film si je toho dobře vědom. Triky jsou tak nějak adekvátní; spíš než ony zaujme atraktivní práce s barevnou paletou. Vyšší hodnocení ze sebe ale nevyškrábu - na to by tenhle crossover potřeboval nápaditější režii, větší odvahu a taky méně přítomnosti vedlejší vtipné postavy, která není VŮBEC vtipná. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

„Help, I'm steppin' into the twilight zone…“ Nejde srovnávat, ale užil jsem si to stokrát víc než druhou Dunu. Wingard propůjčuje téhle uřičené kaiju fantasmagorii sebevědomý formální ksicht a mně osobně dělá obrovskou laskavost – vždycky jsem si říkal, že japonskou monstrságu bych hrozně rád nakoukal a strašně moc bych ji chtěl mít rád, ale vizuální provedení je u starších kusů prostě tak katastrofální a směšné, že to nedokážu. A teď jsem dostal hollywoodský dárek s prvotřídními efekty, kde se dějí tak šílené a tak zábavné věci, že moje neskrývaně spokojená tvář v kině mohla být skvělým úlovkem pro skrytou kameru. Je to už skoro úplně odtržené od reálného světa, ale jeho zapojení a interakce s monstry, zasazování mezi ničené pamětihodnosti a technologický futurismus jsou současně kreativnější a svým způsobem i stylovější než kdy dříve. Pomáhá tomu už jen dobře vložené zapojení dokumentární formy, zpravodajství a nakonec i zoomování jak z archivu Monarchu. Tempo je neskutečně šláplé, a přestože postava konspirátora už je trochu pasé, lidské postavy vůbec nepřekáží. Vévodí stejně Kong, jehož etudy nabízí zase jiný zážitkový experiment a jeho polidštění rozprostírá plno nových možností, jež nyní chtě nechtě musím nazvat vzrušujícími. Podzemní říše vypadá jako nový zlatý důl pro těžbu dolarů ze světa tak neurvalého, že v rámci západního mainstreamu nemá dlouhodobě konkurenci. Antigravitační bitka Godzilly a Konga mě naprosto překvapila i vrchovatě uspokojila ty divácké choutky, jež mám hluboko zakódované a je zatraceně složité jim dopřát nějakou euforii. Edwardsova Godzilla mi šmakuje víc, ale tohle je dílo naprosto odpovídající svému kánonu i námětu a já za něj děkuju. „My beacon's been moved under moon and starWhere am I to go, now that I've gone too far?…“ 85 % ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší ptákovina než jednička. Nechápu, jak mohli takto zmrvit klasický dobrodružný film s tajemnem a udělat z toho komiksovou slátaninu, kterou nezachrání ani efekty. Myšlenka s dutou Zemí je ten největší úlet. U takové hovadiny nefongoval ani vypnutý mozek a celý film jsem se nudil. To už raději prvního černobílého loutkového King Konga z třicátých let, ten měl své kouzlo. Z dnešní doby se mi nejvíce líbí Kong: ostrov lebek a pak Jacksonův. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný, já jdu na akční film o monstrech a chci od toho vztahovku, a filozofické témata na styl, proč vlastně existujeme, a co děláme na téhle planetě. Místo toho dostanu film s monstry, které se mlátí, ale to jsem přece jako divák nemohl čekat, vždyť každý předchozí film o monstrech byl velmi filozofický. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Bylo najato více než 750 komparzistů. (fiLLthe3DD)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno