Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Phosphorus 

všechny recenze uživatele

Ako malí sme to s bratom milovali a pozerali dookola. Jednotlivé scény mám vryté do pamäti, takže každý návrat k tomuto seriálu sú pre mňa samé flashbacky na pohodové detské časy. Rovnako som to cítil zakaždým, keď sme neskôr v škole mali spomenutého niektorého z týchto velikánov. Ešte aj dnes sa mi pri počúvaní o niektorom z nich niekde v útrobách mysle vybavujú ich príbehy z jednotlivých epizód. A aj po rokoch sa k nim stále rád vraciam. Som si istý, že okrem čriepok vedomostí vo mne seriál teda vzbudil pozitívny a priateľský prístup k týmto témam. Za mňa jeden z najlepších z celej Bol raz jeden... franšízy. Jediné, čo sa dá vytknúť sú občasné faktické nezrovnalosti a neobjektívny pohľad na niektoré historické osobnosti a udalosti. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně vysoká laťka co by zato jiní dal...Viděl jsem jen tak náhodou díl věnovaný geniálnímu fyziku Albertu Einsteinovi a zíral jsem jako ná-ctiletý školák-tolik info. od jeho narození až téměř po jeho smrt, to v jiném naučném nebo poučném dětském cyklu jen tak nenajdete. Opravdu efektivně zpracovaná podívaná v kostce nejkoskovatější..Samozřejmě že seriál může taktéž posloužit i jako vynikající a efektivní školní pomůcka. Nikdy jsem to neměl možnost to dokoukat úplně celé, ale i tak ten jediný díl mi postačí k tomu abych tento cyklus hodnotil poměrně a zasloužile vysoko.. ()

Reklama

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho nedívala na tenhle fenomén, ale vzpomínám, jak mě to jako dítě bavilo, ale bohužel jsem si do dějepisu nic nezapamtovala, takže to bylo vlastně na nic, ale ne :D moc jsem tenhle seriál milovala a můj taťka byl rád, že se dívám na něco rozumného. Nedovedu si odhadnout, zda bych i dnes tímhle animovaným seriálem nepohrdla, ale určitě bych nezměnila názor 5*. Fascinující :) " Byl jednou skvělý seriál: BYL JEDNOU JEDEN VYNÁLEZCE ". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Ja som si hodne obľúbil seriál "Bol raz jeden... vynálezca", ktorý sa zaoberá pokrokovými objavmi a vynálezmi, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj vedy a techniky. **** ()

anli 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí francouzský animovaný seriál "Byl jednou jeden....",tentokrát na téma vynález.Takže mapuje poučnou a zábavnou formou historii důležitých vynálezů a nutno říct,že se mu to opět skvěle daří,i když už to není tak zábavné,jako jeho starší bratříčci.Tentokrát je větší důraz kladen na naučnou hodnotu a ta je tu vskutku velmi vysoká a zajímavě zpracovaná.Jasná a povinná podívaná pro děti(a spoustu dospělých),aby viděli,jak vynálezci měnili naše životy a jak díky nim dnes žijem.Takže ač jsem nic nevynalezl,zvolávám"Heuréka"a dávám 90%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve verzi s českým dabingem mluví v čase 21:04 vypravěč o roce 1930, nicméně v grafice je uveden roku 1913. (David7)

Reklama

Reklama