Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Prvotní nadšení z nejnovějšího pokračování staré dobré série bohužel nebylo naplněno a to hned z několika důvodů. Užv úvodu nám zazní velmi vlezlá a skoro až odpuzující znělka, ale pojďmě dál. Dalším velký zklamáním je animace, a to jak postav našich strých známých, kteří jdou z dobou a oblékají se jak super moderní cool děti, tak i celková počítačová grafika všeho kolem, která alespoň mě naprosto zkazila ten romantický dojem z celé série a poslala ji do velmi neosobní pozice. Jediné, co je opravdu hodné ocenění je téma seriálu. Poskytuje nám pohled na největší současné světové problémy a otázky v oboru ekologie a za to si ho nesmírně vážím, protože podobná tématika byla dlouho zanedbávána a na uvažování mnoha lidí je to znát. Ne vždy sice jejich názory podporuji, ale pro přemýšlejícího člověka to snad nevyznívá tak jednostranně, jak to může letmo vypadat. Celkově tedy sice z určité části zklamání, ale na druhou stranu velmmi vhodné pro mladší ročníky a někdy bohužel i důležité pro ty starší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených seriálů z cyklu "Byl jednou jeden..." Výtvarné pojetí se pochopitelně co nejvíce blíží osvědčenému modelu, animace je díky technologickému pokroku líbivější, nicméně taková ta lehkost a humorná nadsázka ve scénáři se vytratila, nahradila ji naléhavost a politické deklarace. Protože narozdíl od dřívějších sérií se námět dotýká politických problémů, lze v řadě případů s tvůrci souhlasit a v jiných si zachovávat jiný názor. Námětem je současná ekologická krize a názorově se obsah blíží postojům dnešních Zelených v západní Evropě. Při díle věnovaném alternativním zdrojům energie jsem jako energetik místy trpěl. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

BadBoy13 odpad!

všechny recenze uživatele

Todle už je snad ekologickej fanatismus. Jelikož je to určeno pro děti, tak dávám odpad, protože je to manipulace fakty a bohužel děti to nemusí vůbec tušit. EDIT: V dalším díle jsem se dozvěděl, že sbírat papír v Indii je ponižující, ale sbírat plasty je super.... To je taková fraška... Hlavně na to nenechte koukat děti!!!!!!!! ()

whack 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál, ktorý deťom vnesie do duše trošku potrebného ekologického cítenia. Každý diel  (okrem nudného prvého) rozoberá iné problémy z iného kúska sveta, od udržateľného hospodárstva v Afrike, až po ušľachtilú myšlienku redukcie áut vo vyspelých krajinách. Pozitívne naladená, nenásilná forma rozprávania nemôže uraziť nikoho. ()

HarveyDent odpad!

všechny recenze uživatele

Podělaná ekologická agitka, která by měla vyvíjet u dětí myšlení ohledně ekologických otázek. Ale jelikož je to konstruováno jako agitka tak nerozvinuje, ale přesvědčuje a myšlení dětí je naopak omezováno. Není to vůbec objektivní a od reklam komerčních výrobků znečišťujících "matičku Zemi" se to liší jen opačným extrémem. Třeba si pustťe nějaký televizní agitační klip z dob před ´89 a porovnejte to - rozdíl bude v animaci a v tématu. Když se 4 minuty před koncem ten "vědátor" zeptal na "názor" dětí málem jsem se poblil, když ty děcka udělala rekapitulaci všeho, co řekl zaujatý "mistr". Za tohle bych ty lidi, kteří to vytvořili, nezavíral, já bych je střílel. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama