Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry Young je malý kriminálník, kterého pošlou v roce 1938 do Alcatrazu, aby si odseděl trest za krádež 5 dolarů. Spolu s třemi dalšími vězni plánuje útěk. Dozorce Warden Glenn se však o plánu dozví a Young putuje na samotku. Místo povolených 19 dní v ní stráví tři roky. Bez světla, tepla, hygienických prostředků, nábytku. Není divu, že Young z takových podmínek skoro zešílel. Po propuštění na svobodu se okamžitě dopustí vraždy. V soudním procesu mu hrozí trest smrti, ale mladý obhájce James Stamphill se snaží dokázat, že vězení v Alcatrazu by přivedlo každého k šílenství, a tak jeho klient nenese zodpovědnost za svůj čin... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Silné téma Alcatrazu, neméně nadějné herecké obsazení, za kormidlem bohužel nesedí Frank Darabont a výsledek tak nakonec nedosahuje potenciálu, který film má. Přesto jde o kvalitní drama, které sice doplácí na hodně ploché a šablonovité pojetí, nicméně drží pohromadě především díky kvalitní hercům z nichž jednoznačně vyčnívá Gary Oldman. Kriminál tě změní... Já jsem byl bílej :-) 60% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Smrt by byla pro něj vysvobozením...Bacon skvělý... Informace o Henry Youngovi jsou velmi rozporuplné.Na stránkách věznice Alcatraz dokonce najdete informace o tom že byl opravdu bankovním lupičem a dokonce vrahem již dříve. A že celý proces měl politické pozadí. Nicméně nezbývá než tento snímek brát do velké míry jako fikci.. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hnusnýmu Alcatrazu vládne sadistickej Gary Oldman, kterej zrychtuje Kevina Bacona tak, že mu jebne v guli, za což se dostane před soud W.Macyho. Z návštěvy plynové komory se ho snaží dostat Christian Slater jako moralistickej právnicej greenhorn. Pro mě velký překvapení. Herecký výkony odpovídají jménům, to se čekat dalo, ale syrová realističnost celého dění dělá z toho kousku jeden z těch úplně nejlepších filmů ze soudní síně. Mix s krymem tohoto rázu je údernej. Doporučuju! 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dokázali to společně a on ještě začal fandit baseballu. Herecky to mělo obrovský potenciál, velká škoda, že jsem snímek nenašel v originálním znění, český dabing trochu herecký part Kevina Bacona zašlapává do prachu země. Bezmála dvacet let staré drama je dalším výletem za brány nechvalně proslulého místa v Sanfranciském zálivu, které zlomilo mnoho mužů. Osamělý kamenný útes posloužil už třeba prchajícímu Franku Morrisovi Clinta Eastwooda nebo generálovi a správnému chlapovi Edu Harrisovi, který ve Skále musel na opačnou stranu barikády. Hlavní antihrdina strávil na temné samotce přes tři roky (i když ze zákona měl maximálně 19 dní), jakmile vyjde na denní světlo, zabije. Jeho mladý ambiciózní advokát ale vše vsadí na kritiku sadistického vedení věznice. Soudní drama bylo velmi volně inspirované skutečným příběhem (i když Henry Young ve skutečnosti nebyl žádné neviňátko), chybí mu ovšem hlavně pevnější a zkušenější režijní vedení a nápaditější scénář, ze kterého sálá zaujatost. Velmi slušné tři hvězdy!! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Človek, ktorý si nezničil život sám, ale človek, ktorého zlomil inštitucionálny systém. Človek, ktorý sa odmalička brodil sračkami a v 17-tich šiel sedieť za ukradnutie 5 dolárov, aby nakŕmil svoju sestru. Človek, ktorý nestihol spoznať ozajstný život. Človek, ktorý morálne vyhral. Aj väzeň je stále ľudskou bytosťou s neodňateľnými základnými právami a keď sa tí čo ho majú strážiť a rehabilitovať uchýlia k násilným praktikám, nerobí to z nich o nič menších kriminálnikov. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (5)

  • Informace o Henry Youngovi jsou velmi rozporuplné. Na stránkách věznice Alcatraz dokonce najdeme informace o tom, že byl opravdu bankovním lupičem a dokonce vrahem již dříve. A že celý proces měl politické pozadí. Nicméně nezbývá než tento snímek brát do velké míry jako fikci. (sator)
  • Henri Young sa naozaj snažil uniknúť z Alcatrazu, jeden z jeho spolupáchateľov bol Dale Stamphill, rovnaké priezvisko ako postava Jamesa Stamphilla (Christian Slater). (chesterko)

Reklama

Reklama