Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Už jako malá dívenka měla Hitori Gotó problém s tím najít si kamarády. Většinu času trávila sama, dokonce i během oběda seděla raději vedle paní učitelky. Hitori je totiž vzorový introvert, který si doslova vypěstoval sociální fóbii. Přesto dívka snila o kamarádech a když jednoho dne v televizi viděla rozhovor s jedním z členů známé a populární rockové kapely, který se zde přiznal, že byl v mládí také introvert, ale změnil ho vstup do hudební skupiny, protože na jevišti mohl i on zazářit, tak Hitori došlo, že tohle by mohla být i její příležitost. Od otce si vypůjčila jeho starou elektrickou kytaru a začala na ní pravidelně cvičit s vidinou slávy a budoucích koncertů, i kdyby to mělo být jen na jevišti středoškolského kulturního festivalu.
Bohužel ani nižší střední škola nepřinesla v životě Hitori přílišnou změnu, sice pilně cvičila, a dokonce začala svá hudební čísla prezentovat na sociálních sítích, kde slaví velký úspěch, ale v reálném světě je pořád sama. Nezabrala ani rocková vizáž, sbírka DVD, kterou si vystavila na lavici, ani všechny ty piny oblíbených kapel, co má na tašce. Nikdo za ní nepřišel. A tak se dívka dostala na první ročník vyšší střední školy a pomalu si začíná uvědomovat, že asi navždy bude jen hvězdou na internetu. Jako poslední možnost, jak zaujmout své okolí a najít si někoho se stejnou zálibou, vidí vzít si do školy svoji kytaru. Ani to však nezabere a dívka je tak po vyučování opět sama na lavičce v parku. Zde jí však náhle osloví úplně neznámá energická dívka, která si všimla její kytary a prakticky okamžitě jí nabídne, jestli by nechtěla dnes podvečer vystoupit jako druhá kytaristka v její kapele. Hitori se právě splnil její sen, a tak nadšeně přijímá. Má to však hned dvě velké vady na kráse. Hitori se svou sociální fóbií nikdy nevystupovala před živým publikem a také nikdy nehrála v kapele s dalšími hudebníky. Skončí to celé dalším fiaskem, nebo zde konečně započne cesta jedné dívky a její nové kapely ke slávě? (Jeoffrey)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (13)

q66 

všechny recenze uživatele

Bocchi má jednu věc, co to celé zachraňuje, a to nepochybně luxusní produkci - samozřejmě je za tím opět CloverWorks (někteří by řekli Cloverworked), a i když ne všechny epizody jsou si rovny, často je to parádně experimentální a "volné", a prostřídá se tu spoustu stylů. Bohužel co není výhrou je samotný obsah - v jádru jde v podstatě o další z řady terminálně 4koma adaptací 4koma mangy (u každé scény si jde představit ty původní panely, aniž by to člověk četl), a ničím z toho nevybočuje, mimo to, že tentokrát je ten relatable faktor asi tak 10x větší, což bezpochybně vede ke spoustě meme materiálu, ale ve výsledku mě to spíš otravuje. Špatné to sice jako celek není, ale masivně nadhodnocené každopádně, protože bez produkce tohoto kalibru by šlo o úplně klasický sezónní průměr. 6/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Môžem povedať, že toto anime má len jednu jedinú slabinu a to je tá, že ku koncu je to trocha slabšie a preto inklinujem, k tomu udeliť tomuto počinu horšie hodnotenie, ale keď sa na to pozerám globálne a keď sa na to pozriem ako na celok rozhodol som sa Bocchi the Rock! udeliť plné hodnotenie. Toto anime nie je len o Bocchi, ktorá trpí rôznymi úzkosťami a nerada je medzi veľkým množstvom ľudí a napriek tomu stále očakáva, že sa jej niekto prihovorí, ale aj o perfektnom vybalansovaní všetkých dievčat, ktoré sú súčasťou kapely. Bocchi je samozrejme najlepšia a to hlavne preto, lebo divák má možnosť jej držať palce, aby svoje problémy prekonávala a aby išla za svojim snom. Je to taktiež o tom, že každý do istej miery potrebuje pozornosť iných ľudí a pre niekoho je to ťažké nadväzovať nejaké nové kontakty a pre niekoho zas veľmi jednoduché. Zaujímavá je aj Yamada, charakter, ktorý je stále bez peňazí a čo je tiež zaujímavé na svoj charakter skôr utiahnutej dievčiny je naozaj sebavedomá a možno to poskytuje istý kontrast samotnej Bocchi ak si porovnáme tieto dva charaktery. S niektorými vecami sa dalo lepšie pohrať a urobiť tu viac šokujúce udalosti, ale anime vsadilo skôr na takú jemnosť a divák má potom stále pocit, že ide čisto len o zábavu. Bocchi the Rock! je teda hlavne komédiou, ktorá sa na nič nehrá a neskúša ísť do drámy napriek tomu, že sa to ponúka hlavnou hrdinkou. Poslednou vecou, ktorá určite stojí za zmienku je to, že toto anime je aj hudobné a dievčatá vskutku dobre hrajú na hudobné nástroje a z tohto hľadiska napriek tomu, že neovládam hru na hudobný nástroj môžem posúdiť, že tu si dali tvorcovia záležať, aby vyobrazenie hry na dané nástroje bolo čo najlepšie (hodnoverné). ()

Reklama

SirAduard 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná hudební zábava o partičce čtyř dívek, které se sbližují hraním v rockové kapele a odkrývají společně své zkušenosti, či sny. Hlavní ústřední postavou je introvertní dívka Hitori, která má potíže navázat kontakt s lidmi, díky čemuž má problémy získat nějaké přátele i mezi vrstevníky. Ona se však nevzdává a po inspirující radě od rockového interpreta se rozhodne ponořit svůj život do hudby s nadějí se konečně prosadit a ukázat světu, že tu skutečně je. No a naštěstí někdo Hitori osloví, a tím se jí nakopne úplně nový život. No a dál už nic říkat nemusím, od toho je tu Bocchi the Rock! Seriál s překvapivě experimentální animací, testující různé formy animace, stop motion nebo dokonce hrané záběry. Do toho tu nesmí chybět chytlavá rocková hudba, která celý příběh příjemně doprovází. Příběh milý, poutavý, občas i slza ukápla, postavy sympatické, vtipné a v určitých chvílích i inspirující (má osobní favoritka je určitě Rjo; její osobnost mi strašně sedla a její trefné hlášky mi mluvily přímo z duše). Má jediná výtka k příběhu je občasné vynechání dramatu a posléze dost urychlené vyřešení, které sice sedí do stylu příběhu a vyprávění, ale v některých scénách mi zamrzelo, že nějakou problematiku o maličko více nerozpitvaly (např. když kamarádky navštíví Hitori doma a všimnou si některých věcí, které má v pokoji nebo když se Hitori zraní při skoku z pódia). Naštěstí se to děje málokrát, takže to neberu jako extrémní problém, protože ve směs je to skvělý odpočinkový počin, který možná i některé introverty povzbudí k lepším zítřkům. ()

SyL3r 

všechny recenze uživatele

Veľké a hlavne úplne skvelé prekvapenie. Doslova som žral každú epizódu, je to skvele spracované, nadabované,  vtipné, absolútne to predčilo všetko v čo som dúfal. Musím ale priznať tomu jednu vec, viac sa to bude páčiť ľuďom, ktorí prežívajú niečo podobné ako hlavná hrdinka (sociálna fóbia, introvertizmus). Za mňa jeden z naj seriálov za poslednú dobu a už aby tu bola druhá séria. 10/10 "It might not connect with too many people, but those it does, it'll hit deeply." - Ryo Yamada ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Po oblíbené Komi další seriál o hrdince s těžkou sociální poruchou, tentokrát ovšem v třeskutě vtipném podání. Ultimátně zábavná je především první polovina, později se děj zacyklí do sledu standardních sitcomových scének na téma těžký introvert versus každodenní výzvy (školního a hudebního) života. Rock je kupodivu přítomen spíš okrajově. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (3)

  • Pes, kterého vlastní rodina hlavní hrdinky, je shiba-inu a jmenuje se Jimihen. Jeho jméno je odvozené od slavného amerického kytarového mága, zpěváka a skladatele Jimiho Hendrixe. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama