Reklama

Reklama

Bohové a generálové

  • USA Gods and Generals (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ronald F. Maxwell se po úspěšném snímku Gettysburg pustil do práce na filmu Bohové a Generálové, který vypráví události, které Gettysburgu předcházely. Tento film je téměř čtyřhodinovým vyprávěním o americké občanské válce, kde si zopakovaly své herecké umění některé hvězdy z předchozího Gettysburgu. Scénář k němu napsal Jeff Shaara, syn Michaela Shaary, autora novely The Killer Angels. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek toho druhu kde každá minuta trvá hodinu. Mimochodem má to výrazně přes tři hodiny skutečného času. A to není vtip; bohužel. Herce zřejmě odchytili těsně před natáčením na ulici jinak není možné, že za celou stopáž nikdo nezmění výraz. To vše naprosto nepředstavitelně patetické, pobožné a korunované papírem šustícími dialogy, za které by se i nejedna telenovela styděla. Režie v podstatě neexistuje, jde o slepenec dlouhých, statických záběrů bez střihů. A je jedno zda jde o scénu s proslovem či nějakou bitevní. ()

DRABIcz 

všechny recenze uživatele

Je mi to až trapné, ale dokoukal jsem to až do konce. Pravda, první hodinu a půl vzájemného modlení a změn uniforem jsem po mnoha klení nadával až jsem poté nudou usnul. Vzbudila mne až děla u poslední bitvy, pričemž dopad filmu jsem strávil jinde. Věčná škoda, obzvláště, pokud se podívám kolik jsem toho prospal, rozhodně to šlo natočit jinak bez zbytečného důrazu na cokoli jiného než zdlouhavé scény, které jdou zkrátit, celkově to dehonestovalo snímek a především myšlenku samotnou...... S předchozími komentáři souhlasím, nuda a škoda filmu.... ()

Reklama

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Takže, v první řadě naprosto nechápu negativní komentáře typu "odpad" !!! pakliže nevíte nic o "americké občanské válce, neznamená to, že je snímek špatný!... Dívat se na historický film, bez znalostí elementárních základních informací, je potom těžké. Mně se to docela líbilo, přestože ke kvalitám Gettysburgu to mělo i tak hodně daleko. Hlavním rozdílem byla výprava a hudba !!!! To, co ale dokázal Randy Edelman v "Gettysburgu" se velice těžko překonává! Přesto jsou ale "Bohové a generálové" snímkem, který rozhodně nenudí, jak tady někdo píše. Generál Lee a generál Jackon "Stonewall" jsou vykresleni více než realisticky. Oceňuju také spojení snímku s většinou herců staršího bratra (již zmiňovaného Gettysburgu). Závěrem lze tedy říci, že "Gods and Generals" je slušný snímek jak z historického hlediska, tak i toho filmového a jediné, co opravdu výrazně pokulhává - je hudební zpracování. Ale na hudbě už si vylámala zuby spousta filmů - ani hvězdy typu "Avatara" na tom po této stránce nebyly o mnoho lépe. "ENJOY IT !!!" ()

powell 

všechny recenze uživatele

Film se snaží o maximálně realistické zobrazení Americké občanské války. Bojové scény jsou precizně natočeny a dobře odehrány. Přiznávám, že některé pasáže mohou se zdát být krapánek protáhlými, ale to v žádném případě nesnižují historickou realitu filmu. Filmu pomohlo také dobré obsazení generála Lee v podání Roberta Duvalla. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s Gettysburgom tomu niečo chýbalo. Nemá to taký spád ani epickosť, viac priestoru dostanú manželky aj deti a menej samotná vojna. No aj tie bojové scény nemajú takú silu ako v predošlom filme, asi sa šetrilo. Trochu mi vadilo, že aj keď sa snaží film prezentovať názory oboch strán, viac priestoru dostáva Juh a akoby sa tvorcovia viac prikláňali na jeho stranu. Každopádne Maxwell si zjavne týmito dvoma eposmi splnil sen, no tretiu časť Last Full Measures už zrejme nenatočí. Možno by tejto látke viac svedčalo spracovanie do TV seriálu, mali by sme celú občiansku vojnu pokope a predsa len, trojhodinové filmy sú na jeden záťah trochu moc. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama