Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Likan7 

všechny recenze uživatele

V roce 2018 přišlo fantastický Pátrání. Svěží, novátorský, funkční. John Cho hledal dceru a fungovalo to celých 100 minut dokonale. I s pořádným twistem na konci. Nezvěstná pokračuje ve stanoveném trendu. Tentokrát se ale nehledá dcera, ale matka v Kolumbii... Pokud jste viděli Pátrání, víte přesně co vás čeká. Thriller pouze z prostředí obrazovek..ať už to je Mac, Iphone, webkamery, Facetime nebo WA...stále se tu překlikává z jedný obrazovky na druhou a Storm Reid nabourává účty, snaží se obejít zabezpečení hesel, mluví s policíí, dokonce si v Kolumbii najme parádního de Almeidu, aby jí pomohl. Pátrání si vystačilo s jedním závěrečným twistem, který vás přikoval k sedačce. Nezvěstná se toho nebojí a celou druhou polovinu tu sází jedno šokující odhalení za druhým. Až jsem měl trochu pocit, jestli toho není příliš. Na první shlédnutí to ale funguje parádně, jen škoda trochu zbytečně akčního finále, který mi moc ke zbytku filmu nepasuje. Lepší jak Pátrání Nezvěstná není. Reid není Cho a je to delší, než by mělo být. Je to stále ale parádní jednohubka, která mě díky tomu "pátrání" baví. I když je to silně vykonstruovaný a vlastně i nelogický. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Film stojí na zvolené formě a na zápletce. Forma je stále inovativní, ale jelikož mi je tenhle sdílený svět odpudivý, úplně mě to nezaujalo a spíš vnitřně rozčilovalo - ale to je hodně subjektivní pohled. Zápletka byla slušná a potěší zvraty i vyhrocené finále. Ale první půlka je trochu moc rozplizlá a moc se nikam divák neposouvá. A Storm to sice hraje autenticky, ale pořád hraje docela nesympatickou teenagerku, která svůj život tráví virtuálně. Dobrý film a lepší pro ty, kterým výše uvedené tolik nevadí. ()

Reklama

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Pátrání jsem si díky své přízemnosti užil více. Nicméně Nezvěstná navazuje více než dobře. Vyprávění skrze obrazovky mě stále neskutečně baví, kdy emoční stránka funguje opět na jedničku (je fakt až fascinující, co za pomoci vyhledávače a hudby je možné přenést za emoce). Případ je pak sice trochu vycucaný z prstu a má nějakou tu díru, ale filmu se daří skvěle dávkovat jednotlivé informace, díky čemuž je divák napnut až do konce. Ale teda některé editace a kejkle už jsou přeci jen moc divoké. Stejně jako ten konec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že po Pátraní je už wow efekt fuč, stále je Nezvestná thrillerom, ktorý vás posadí tak pevne do sedačky, že nebudete vôbec vnímať čas. V tomto prípade je dôležitejšie AKO a nie ČO, pretože scenár sem akoby vypadol z osemdesiatok či deväťdesiatok, ale vzhľadom na spôsob pátrania to vôbec neprekáža, skôr ide o výhodu, pretože aspoň môžete porovnávať, ako by sa prípad riešil kedysi a ako je tomu dnes. No a pokiaľ ste fanúšikom moderných technológií, tak si môžete aj po pozretí povedať, že súčasný vývin je to najlepšie, čo ľudstvo stretlo a pokiaľ ideme podľa vás s technológiami ako spoločnosť "backwards", tak vás film o opaku presviedčať nebude. V čom tiež tkvie jeho sila. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// To jsem si zase vybral thriller jen na základě červených čísel... Vědět, že budu dvě hodiny čučet na obrazovku počítače, vykašlu se na to. Jenže tohle je vlastně to jediné, čím je film zajímavý, protože kdyby byl natočený klasicky, nikoho by nezajímal. Zbytečně roztahané s nevysvětlenými momenty (sňatek na mostě), a děravé. Tlapky pryč! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama