Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

majo25 

všechny recenze uživatele

Typický Eastwood v roli neohrozeného pištolníka, ktorý berie právo do svojich rúk. Veľmi dobrá atmosféra dáva zabudnúť prostej zápletke s nie príliš zmáknutým záverom. Eastwoodovi dobre sekunduje Duvall, ktorý v tom čase točil aj Krstného otca, či Saxon, ktorý ale mohol dostať viac priestoru. Potešilo niekoľko vtipne spravených situácii alebo také rozrazenie budovy vlakom. Tiež chválim príjemnú a zbytočne nenaťahovanú stopáž či horské zasadenie. Príbeh mohol byť aj lepšie napísaný a charaktery postáv viac prepracované, ale inak spokojnosť. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Aroma Divokého západu tu sice není tak výrazné, ale potenciál byl vcelku uspokojivě využit. Poutavá zápletka spolu s charismatickým obsazením (Eastwood-Duvall), které představuje kovboje ve správném obraze. Kladné postavy tu v podstatě nejsou a žádné z nich nelze věřit ani rypák mezi očima, což v tomto případě bylo k dobru. Sniperský souboj je ve své podobě nejsilnějším trumfem pro akční stránku filmu, totéž bohužel nelze říci o závěrečné přestřelce, která je nejen průměrná, ale v podobném provedení ji lze shlédnout v desítkách jiných westernů. Polozapomenutý snímek, který však stojí za pozornost jak fanouškům Eastwooda, tak fandům tohoto žánru. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tento western není zase až tak známý a je to škoda. Má vše co obsahovat má a Clint Eastwood se zhostil své role stejně, jako v ostatních svých westernech. Scéna z lokomotivou mi připomněl západoněmecký film Vinnetou, a budilo mě podezření, že se tvůrci zřejmě inspirovali. Muška hlavního hrdiny je též úžasná. Jako kdybych četl Rodokaps. Tento film je Eastwoodovský zážitek. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Když se filmový fanda podívá na jména spojená s filmem Joe Kidd, tedy Eastwood, Sturges a Duvall navrch, téměř by řekl, že jde o sázku na jistotu. Bohužel to ale platí jen místy. K dokonalému zážitku chybí větší propracovanost postav, díky čemuž se špatně věří jejich činům a motivům. Je to škoda, protože film je krátký a nějaký ten prostor by se našel a právě Sturges byl mistrem v tom nechat každou svou postavu vyniknout. Nejsilnějšími postavami jsou tak záporáci, jejichž černobílý popis malou pozornost snese. A co se týče akce, tak se mi zde líbila velice dobře natočená snajprovská scéna, ale přestřelka v závěru je velice průměrná. Tedy potenciál slušný, ale zpracování mohlo být důslednější. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Western s Clintem Eastwoodem režírovaný Johnem Sturgesem by mohl slibovat hodně, ale bohužel. Clint sám za to nemůže, ve scénách, kdy hraje prim, je naprosto boží, stejně tak Robert Duvall jako hlavní záporák je hodně fajn. ''Ošklivý'' John Saxon mi naopak přišel dost špatnej, nevím jestli se moc snažil dělat španělskej přízvuk, až zapomněl normálně intonovat, ale prostě... vypadá dobře, mluví hrozně. Stejně tak scénář se moc nepovedl, příběh je sice zajímavý a občas má dokonce i příjemně rychlé tempo, ale občas pár informací chybí, a nebyl důvod dávat je až později, a občas je to naopak zase roztahané. Z toho už jednou Sturgese dostala Bernsteinova rytmická hudba, ale bohužel Lalovi Schifrinovi se tohle moc nepovedlo a jeho hudba jakousi unavenost snímku podtrhuje. Stejně tak závěr, i když s citací Hrstí dolarů (nebo ne?) vyšumí do prázdna, úplný závěr mi přišel jak z televizního seriálu. Ale celkově to zase tak špatný nebylo, i když největší zásluhu na tom má právě Clint. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Myšlienka poslať rušeň cez ostreľované priestranstvo a prebúrať ním budovu bola už predtým použitá vo filme Vinnetou (1963). V knižnej predlohe Karla Maya sa ale nevyskytuje. (Šuplík)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)
  • „Natáčet film a přitom stále nemít jeho konec, něco takového jsem nikdy předtím nezažil. Ale Johna Sturgese jsem měl rád a studio mi udělalo dobrou nabídku,“ ohlíží se za natáčením filmu Eastwood. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama