Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

Flego 

všechny recenze uživatele

John Sturges bol predovšetkým režisérom westernových filmov ( Posledný vlak z Gun Hillu, Prestrelka pri O.K. Corralu, ale predovšetkým Sedem statočných ) a hoci občas zabŕdol do iných žánrov, jeho meno bude navždy spojené s týmto žánrom. Hoci je Joe Kidd natočený v podobnom westernovom duchu, nie je to ono a majster sa tiež dokáže utnúť. Invencia a nápaditosť je strnulá a Clint ešte nemá v sebe potrebnú charizmu, aby utiahol celý film. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nepatrím k tým, ktorí spájajú westerny s veľkými očakávaniami. Napriek tomu dávam Sturgesovmu filmu tri hviezdičky so sebazaprením. Film mal všetky atribúty, ktoré western má mať, ale mal aj nadpriemerne veľa nedostatkov, takže som sa chvíľami nudil, inokedy škrípal zvyškami chrupu. O pár týždňov už budem úporne premýšľať, či som ho videl alebo nie. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Western s Clintem Eastwoodem režírovaný Johnem Sturgesem by mohl slibovat hodně, ale bohužel. Clint sám za to nemůže, ve scénách, kdy hraje prim, je naprosto boží, stejně tak Robert Duvall jako hlavní záporák je hodně fajn. ''Ošklivý'' John Saxon mi naopak přišel dost špatnej, nevím jestli se moc snažil dělat španělskej přízvuk, až zapomněl normálně intonovat, ale prostě... vypadá dobře, mluví hrozně. Stejně tak scénář se moc nepovedl, příběh je sice zajímavý a občas má dokonce i příjemně rychlé tempo, ale občas pár informací chybí, a nebyl důvod dávat je až později, a občas je to naopak zase roztahané. Z toho už jednou Sturgese dostala Bernsteinova rytmická hudba, ale bohužel Lalovi Schifrinovi se tohle moc nepovedlo a jeho hudba jakousi unavenost snímku podtrhuje. Stejně tak závěr, i když s citací Hrstí dolarů (nebo ne?) vyšumí do prázdna, úplný závěr mi přišel jak z televizního seriálu. Ale celkově to zase tak špatný nebylo, i když největší zásluhu na tom má právě Clint. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na každý Eastwoodův film co jsem dosud neviděl se dost těším, ale tenhle byl spíše průměrný, takové westernové akční béčko. Eastwood tu opět hraje drsného řízka, brokovnice za barem, sniperský souboj nebo Vinetouvská cesta vlakem do salonu jsou super :) Je i tu spousta přestřelek a moderní zbraně, jen ten příběh je stokrát omletý. Bohatý magnát s bandou pohůnků a zákonem na své straně vs. banda ozbrojených mexických rolníků, jejichž vůdce (a ostatně i členové bandy) se chovají taky jako pěkní šmejdi. Spousta věcí tu nedává smysl, třeba město s luxusní soudní síní, kde není žádná policie, zástupci šerifa ani lidi se zbraněmi a 10 zločinců obsadí celé město... Jak to dopadne po soudu se také nedovíme. Je to krátké, nenudí to, rychle to uteče, ale víc než na 3* to není. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Aroma Divokého západu tu sice není tak výrazné, ale potenciál byl vcelku uspokojivě využit. Poutavá zápletka spolu s charismatickým obsazením (Eastwood-Duvall), které představuje kovboje ve správném obraze. Kladné postavy tu v podstatě nejsou a žádné z nich nelze věřit ani rypák mezi očima, což v tomto případě bylo k dobru. Sniperský souboj je ve své podobě nejsilnějším trumfem pro akční stránku filmu, totéž bohužel nelze říci o závěrečné přestřelce, která je nejen průměrná, ale v podobném provedení ji lze shlédnout v desítkách jiných westernů. Polozapomenutý snímek, který však stojí za pozornost jak fanouškům Eastwooda, tak fandům tohoto žánru. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)
  • Myšlienka poslať rušeň cez ostreľované priestranstvo a prebúrať ním budovu bola už predtým použitá vo filme Vinnetou (1963). V knižnej predlohe Karla Maya sa ale nevyskytuje. (Šuplík)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama