Reklama

Reklama

Recenze (18)

Nin 

všechny recenze uživatele

Akční krimi s komediálními prvky o detektivovi, který svou práci dělá víceméně jen proto, aby si mohl nelegálně přivydělávat a sem tam někomu namlátit, a který se do případu o vrahovi, jímž je sobecký pološílený businessman, dostane jen náhodou kvůli tomu, že mu šlapou na paty lidi z vnitřního. Velmi pohodový a zábavný snímek. (7/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Co si myslet o policejním dramatu, ve kterém pochůzkář vymlátí malou restauraci a než přijedou jeho kolegové, sedí gangsteři polonazí na kolenou a restaurace je komplet dána do pucu a nabytek je jako nový? A co předmět doličný a způsob jeho nalezení? Jihokorejské policejní snímky se mi vesměs líbí, ale žánrové přechody v Public Enemy mi moc nešmakovaly. K tomu přetažená stopáž, ničím zajímavá vyšetřovací linie, nesympatická hlavní postava, detektivní otrapa, jenž nezvládá ani jednoduchý matematický úkon, což předjímá jeho způsoby, a divný závěr. Spíše než k příjemnému a zábavnému filmu bych se v případě Public Enemy, světe div se, přikláněl k Tsunamiho šaškárně. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Detektiv Kang je takový svérázný samorost. Jeho vyšetřování není zrovna dle příruček a tradičně jihokorejsky osciluje mezi dvěma zdánlivě neslučitelnými žánry. Obvykle to Korejcům vyjde, tentokrát také, ale poněkud rozpačitě. Navíc je to stopáží zbytečně dlouhé, obvzláště zpočátku, ovšem jak je u snímků z této provincie zvykem, tak čím blíže konci, tím lepší to je. Public Enemy je výtečný film, jen o půl hodiny delší než by se bývalo slušelo. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Detektív Kang je proste sympaťák jak sviňa - robiť sa mu moc nechce, úcta k nadriadeným prakticky žiadna (čo je v kórejskom filme vždy vítané, lebo to znamená lavínu “bud-spenceroviek“ do hlavy), ale keď už sa dotlačí k nejakému výkonu tak žlté hlavy lietajú a zdravotné poisťovne krachujú. Film prakticky nemá príbeh (teda má, ale ten je vymakaný ako z pera Jessicy Fletcherovej), čo je len dobre pretože Kang má viac priestoru a času rozbíjať hlavy. Jeho vyšetrovacie metódy a epizódky z vypočúvacej miestnosti by uživili menší sitcom, lenže vďaka naboptnanej stopáži a primitívnej vyšetrovacej línií film stráca spád. Useknúť tak polhodinu a bola by to bomba. Takto len 3,5*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Korejské Public Enemy je perfektní gangsterka typu "drsnej polda vs ultra nebezpečnej šmejd" a rovněž je to výborný start k celé trilogii, kterou uzavírá díl Kang Cheol-jung: Gonggongui jeog 1-1. Díl sice třetí, ale odehrávající se mezi dílem prvním a druhým. Celé shrnutí této pro mne nyní již srdeční trilogie najdete v komentáři k již zmíněnému třetímu dílu ... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama