Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Meifumando

  • Japonsko Kozure Ókami: Meifumandó (více)

Obsahy(1)

Pátý díl série o potulném roninovi Ogami Ittó a jeho synku Daygoróvi. Zájem o samurajovy služby má tentokrát vážený klan Kuroda, který ovšem nenajme jen tak někoho a proto Ogamiho testuje v pěti zkouškách. Prvních zkoušek se dočká i malý Daygoró, který se náhodou stane komplicem chytré kapsářky. (cubajz)

Recenze (21)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Úprimne, ten istý koncept tomu začína trošku škodiť. Aj napriek tomu, že nedokážem filmu uprieť jeho kvality ( a že ich má), recipročný spôsob rozprávania je v tomto prípade na škodu. Itto a Daigoro stále putujú feudálnym Japonskom. Stále berú zákazky a stále sekajú nepriateľov zľava zprava. Len tomu chýba tá ľahkosť prvých troch dielov. V zásade ale pozerateľná záležitosť, ktorá je zábavnejšia práve v scénach, kde sa nebojuje a nerieši nejaké to zavraždenie vysokopostaveného panovníka- teda keď je tam Daigoro a zlodejka. Finále pekne krvavé a s premyslenou choreografiou. Poteší množstvo nápadov. Ale dejová línia je priamočiara, viac menej bez prekvapení. A to zamrzí. Rovnako, ako že sa úvod tohto dielu nevenuje Ittovým zraneniam z konca štvrtej časti, hoci hlavný zlosyn tu kupodivu nemá oko. Takže kauzalita funguje. Som zvedavý na finále. Toto je ale pre mňa zatiaľ najslabšia časť. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento pátý díl mé megaoblíbené samurajské série o neporazitelném bojovníkovi Ogami Ittovi je pro mne osobně po prvním dílu druhý nejlepší. Obsahuje naprosto vše, výborný scénář, který v předchozím díle trochu pokulhával, spousta malých příběhů, které dávají dohromady jeden velký vypiplaný celek. Spoustu samurajské i životní filosofie, jedna myšlenka mne opravdu hluboce zasáhla. Ogami je opět ve formě a nepřátele kosí všemi možnými (i nemožnými) způsoby, závěrečný megamaskr mu nedá ani příliš moc práce, jen se trochu ušpiní (na rozdíl od zakončení dílu předchozího). Malý synek Daygoro se pěkně vybarvuje a začíná z něj být stejný tvrďák, jako je tatík. Úkoly, které Ogami plní jsou jak tradiční, tak naprosto "nesplnitelné" ... Závěr filmu bere dech a v explotační scéně sledujeme to, co by například americká kinematografie na plátno nikdy nepřinesla. Ale tohle je prostě Asie ... lépe řečeno, tohle je "antihrdina" Ogami ... Nemá slitování naprosto vůbec s nikým a jeho chlad a bojové schopnosti vyloženě berou dech. Spousta krve, gore, usekaných končetin a hlav ... excelentní souboje a akce, úžasné nápady, perfektní výtvarná stránka. Prostě absolutní špička a jak stále u všech dílů uvádím, tohle je pro mne osobně prostě "TOP of ALL" ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl je asi dopsud nejméně akční. Ogami Ittó v něm prvděpodobně i rozseká nejméně lidí, i když v závěru se mu daří slabší bilanci poměrně dohánět. Jestli si to dobře vybavuji, tak po dobu 60 minut zabije Osamělý vlk pohé 4 lidi. Každopádně o co méně se zde seká o to více je zde příběhu. A tak je zde poprvé kladne větší důraz i na mládě Daigoró. Ten zde snad poprvé promluví a stojí to za to, hned prokáže, že je dítětem a následníkem svého otce. Díky těmto událostem se tak může divák s postavami lépe obeznámit. No a pak přijde hlavní úkol a hráze zabraňující průtoku krve jsou deinitivně strženy a je to zfilmovaný manga komiks se vším všudy. Akční scény jsou zde pojaty trošku jinak než bylo zvykem. Souboje nejsou nasnímány přímočaře, ale z různých nezvyklých úhlů a také jsou dynamičtěji sestříhány. Výsledkem je, že je vidět sice méně, ale zde je to rozhodně více, protože to působí lépe a méně toporně. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pátý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto je testován pěti bojovníky z klamu Kuroda, kteří se ho snaží zabít a každý z nich mu dá část informace k jeho další vraždě. Cílem jeho vraždy se stává Wajo Jikei hlavní kněz s dokumentem, který se nesmí dostat do rukou Retsudo hlavě klanu Yagyu. Daigoro nám ukáže, že se za něho otec nemusí vůbec stydět. Finální souboj s početnou skupinou protivníků je zajímavý tím, že se odehrává v interiérech. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Daigoro se potatil, Ogami má z něho radost - další skvělý rodinný film ze série Vlk samotář opět na téma Neserte tatínka nebo vám vyhlásí válku. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie má zaujímavý rozjazd, kde si netradičným spôsobom najme rodina Kuroda, osamelého vlka Itto Ogamiho. Priestor dostane aj malý syn Daigoro ( Akihiro Tomikawa ) a jeho scéna patrí k vrcholom celej série. Páčilo sa mi, že príde aj na zvyklosti a tradičnú japonskú filozofiu. Piaty diel patrí určite k tám lepším. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně zajímavě, jelikož si Itto Ogamiho najme pět mužů, kteří nejprve zkoušejí jeho schopnosti, a až ve smrtelné křeči mu sdělují své tajemství. Litry krve, samurajská čest, skvělá hudbaO tomto filmu se dá říci v podstatě to samé jako o ostatních dílech série. Kdo to má tento žánr rád, bude se rochnit blahem, ten kdo ne, bude nechápavě kroutit hlavou. Já radostně přikyvuji a usmívám se od ucha k uchu. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Misumiho návrat do režisérského křesla je více než obstojný a jeho poslední účast na sérii dopadla výborně. Stylizace dosahuje maxima, spolu s dvojkou (a částečně šestkou) asi nejvíce evokuje komiksový styl. Kočárek už začíná být skutečně mocný:D... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal u minulého dílu ... každý je lepší a lepší. Pětka to jen potvrzuje ... maskovaní samurajové, záporáci s košíky na hlavě, šukézní kapsářka, originální způsob vraždy pod vodou a samozřejmě všudypřítomné a pro Evropany zřejmě nepochopitelné bušido. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším co mě na téhle sérii tak fascinuje=Herecké výkony jsou naprosto nulové, návaznost mezi jednotlivýma scénama( a občas i mezi záběry)je značně kostrbatá, scénář je jak výcuc z laciného komiksu, souboje jsou fajn ale po třetím dílu už je to tak něják vlastně pořád to samé dokolečka...Přesto-nebo právě proto- mají všechny díly tak osobitou a kouzelnou poetiku, že mi to nedovolí jít pod 4 hvězdy........Je to béčko jak řemen ale je to COOL a mám to rád. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Po slabém předchozím díle, který kromě krásně potetovaných ňader nenabídl v podstatě nic zajímavého, naštěstí opět přituhlo, a to tak že velmi. Hustá atmosféra i hudba, krev stříká i teče proudem, hlavy se kutálejí... co víc si přát... ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jen o malinko slabší než předchozí díly, a to hlavně proto, že se mi zde hodně líbila první polovina a druhá už mě tolik nebavila. Scéna s "mládětem", které se nechá mlátit, je skutečně velmi silná a intenzívní. Má na diváka přesně ten správný dopad, jaký by měla mít. Na to se jen tak nezapomíná. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predposledná časť mi prišla ako predohra k záverečnému kúsku... Bolo tu pomenej bojov (nepočítam samozrejme už štandardne finále kde sa sekalo jedna radosť) viac kecov a obšírnejší príbeh hoci nudil. Opakujúce sa miesta už po piatom dieli tak nebavia. Tvorcovia však dali väčší priestor pre mláďa ako v minulích častiach ale ani to mi nesadlo. Avšak nech sa na to pozerám s akéhokoľvek uhlu ide stále skvelé samurajské chanbara ktoré kvalitou neklesá v žiadnom prípade a už vonkoncom nenudí. Sekanie nepriateľov vždy posúva hranice brutality, v tejto časti môžeme vidieť už aj črevá ktoré vyliezajú s odseknutého tela. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento díl mi, ani nevím proč, nepřišel tak nářezový - je fakt, že Ogami boduje s nápaditostí vražd (vražda na řece byla boží), z kočárku se stává hotový armagedon a ukáže se, že z Daygora jednou vyroste taky pěkný drsňák, ale celá zápletka mi přišla taková podivná. I tak se jedná o plnohodnotný díl skvělé samurajské série. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Piaty film je až príliš štylizovaný do niečoho, čo sa mne nie veľmi pozdáva (5 členov klanu sa necháva zahubit, aby po častiach prezradilo príbeh a odovzdalo po častiach peniaze). Naštastie koniec je už o niečom inom a film neustále graduje. Hodnotenie: 70% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ogami Ittó dostane od piatich mužov veľmi komplikovaným spôsobom úlohu, ktorá je počas deja ešte niekoľkokrát modifikovaná aby v tom bol čo najväčší chaos. Toľké caviky okolo dákeho poondeného lajstra, spáliť ho a hotovo! Dosť času medzitým zaberie epizóda s vreckovou zlodejkou ktorú môže malý Daigoro odhaliť ale on to po vzore svojho otca odmieta a berie na seba výprask. Dej sa napokon dopletie až do konca kde sa rozpúta nádherný masaker s hromadami mŕtvol a krvi, na konci ktorého Ogami zotne hlavu aj malému dievčatku. Je to skoro taký ľudomil ako ja. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Misumi Kendži natočil najlepšie diely zo série - nie, že by mali nejaký dychberúci dej, ale sú najlepšie podané a spracované - a tento predposledný je pravdepodobne najlepší zo všetkých. Na jednej strane je najkomornejší (spočiatku) - scenár a dej sú najprepracovanejšie (čo je v rámci série po prvom diely skvost), zložené z viacerých príbehov počnúc drsnou úlohou piatich samurajov, pokračujúc Daigoróovým "sľubom", splnením "objednávky" a záverečným aktom na hrade klanu Kuroda a spolu tvoriacich jeden celok. Na druhej strane je bez debaty najbrutálnejší, pretože to, čo sa stane v druhej polovici na hrade prekračuje všetky medze diváckych očakávaní, nech sú akokoľvek šialené - toľko krvi, odťatých končatín, hláv a celých tiel doteraz v sérii nebolo. Hry s kamerou a hudba opäť zaujímavé, erotika je preč, herecké výkony postačujúce, bojové scény dynamické a perfektne natočené (nezbrzdené spomalenými zábermi), Wakajama ukazuje, že je vražedne zručný nielen na zemi a Jagjú Recudó konečne dostal hodného predstaviteľa (do tretice...). Nie je tu veľa čo vytknúť, je to najbrutálnejší a zrejme aj najlepší diel zo série. ()

Deadmann 

všechny recenze uživatele

Pátý díl této série považuji za nejlepší...na rozdíl od ostatních totiž neobsahuje zdlouhavé, rozvláčné scény, jež celkově snižují laťku mírně dolů. ()

Reklama

Reklama