Reklama

Reklama

Tom Horn

  • USA Tom Horn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou tragického příběhu je bývalý vojenský zvěd Tom Horn, který se proslavil tím, že zajal legendárního apačského náčelníka Geronima, a později se stal jedním z úspěšných lovců lidí. Stárnoucího, unaveného pistolníka vyhledá ve Wyomingu rančer John Coble, který mu nabídne práci. Jménem dobytkářů ho najme, aby našel a zlikvidoval početné zloděje dobytka, kteří sužují kraj. Rančeři mu slibují naprostou podporu, ale pouze pod podmínkou, že jeho pověření zůstane utajeno. Tom souhlasí a pustí se do práce. Brzy se mu podaří najít stopu a vypátrat několik zlodějů, které postupně postřílí. Jak na jeho pažbě přibývá zářezů, ubývá v kraji krádeží, a tak se postupně stává největším problémem dobytkářů sám Tom Horn. Aby nevyšlo najevo, pro koho vlastně pracuje, rozhodnou se ho dobytkáři zbavit. Zanedlouho je zastřelen patnáctiletý syn chovatele ovcí Nolta a vše je narafičeno tak, aby stopy vedly k Tomu Hornovi a poslaly ho na šibenici. Tom je zatčen, souzen a pochopitelně odsouzen k trestu smrti. Podaří se mu sice uprchnout, protože však nemá koně, neuteče daleko a je opět dopaden. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

lioncel

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je mi vždy smutno. Moc dobře si pamatuji na jeho první shlédnutí, už tenkrát jsem z toho byl docela na hadry - až příliš dobře je tu vidět, že to má jeden z nejsympatičtějších hrdinů stříbrného plátna všech dob a odjakživa můj velký oblíbenec z nejuznávanějších už "za pár" ... Steve díky … Čest Tvé památce!… … … Myslím, že toto je jeho poslední film, protože „Lovec“ byl dotočen asi dříve – tam ještě tak strašně nevypadal … ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu v ktorej drsniak Tom Horn kántri zlodejov dobytka je skvelá. Prestrelky našťastie nie sú v Leoneovskom štýle v ktorom pol hodinu na seba protivníci čumia a potom mrk a je po prestrelke. Ale naopak sú pekne prepracované a dosť brutálne. Hlavný hrdina je taký ten starý pes, ktorý sa už nezmení. Ale má svoju česť, takže si diváka raz dva získa. Lenže keďže je v kántrení zloduchov až príliš usilovný, tak sa ho obyvatelia mestečka zľaknú a vymyslia plán jak sa ho zbaviť. A táto línia mi vôbec nesedela. Nemám rád príbehy v ktorých sa proti jednému človeku spolčí celý svet a on nemá najmenšiu šancu vzdorovať. To už bolo len nekonečné čakanie na nevyhnutné. Steve McQueen to ale zahral fakt dobre a kvôli nemu a drsným prestrelkám v prvej polovici sa to oplatí vidieť. Škoda, že v druhej polovici nevystrieľal aj všetkých tých pokrytcov. 6/10. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že do toho, abych údivem zapoměla zavřít pusu trochu chybělo. Bylo opravdu zvláštní sledovat Steveho v jeho posledním filmu a vědět, že to má " za pár " ...... Hrál perfektně jak si ho člověk pamatuje ikdyž jsem si přála jiný konec, šťastnější. Pokud to mělo být natočeno ale podle skutečné postavy a historického faktu, že ho opravdu pověsili, tak to jinak skončit nemohlo, to je jasné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $9,000,000Tržby Celosvetovo $-║ Film podľa skutočných udalostí odohrávajúci sa v roku 1903, keď si dobrácky farmári objednali vtedy slávneho cowboya Toma Horna, ktorý ako dobrák im odstránil z cesty zlodejov kráv a jemu sa tým pre zmenu neskôr odvďačili odsúdeným na smrť. Steve McQueen na sklonku svojej kariéry v ďalšej nezabudnuteľnej úlohe, ktorej dodal silnú osobnosť, šmrnc drsnáka a dojem výborného strelca na pohľadanie. Na celej ploche príbehu dokázal svojou charizmou upútať tak, že ostatné postavy prídu prehliadnuteľné. /85%/ ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Smutny film. Definitivni konec ery westernu smychany s definitivnim koncem Steeva. Par rozstelenych hlav je pomerne hodne naturalistickych a dej je strizlivy - teda az na ty podivne flashbacky s ucitelkou, jak to asi mohlo byt. Tolik prodejnych serifu uz jsem dlouho nevidel pohoromade. Konci doba koltu a nastava doba prava. V US to pokracuje dodnes - prece, kde jinde na svete se lidi soudi vic - a kvuli naprostym pitomostem a malichernostem. Mam nepratele - tedy neco znamenam! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Režisér, producent i představitel hlavní role Steve McQueen se nechal propustit přímo z nemocnice, kde byl hospitalizován s rakovinou v pokročilém stadiu. Film, jenž končí smrtí hlavního hrdiny, stihl ještě dotočit, jeho premiéry se však už nedožil. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Film je založen na autobiografii „Life of Tom Horn: Government Scout and Interpreter“ (česky „Život Toma Horna: Vládní průzkumník a tlumočník“), kterou napsal Tom Horn ve vězení. (Rominator)

Reklama

Reklama