Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Satan 

všechny recenze uživatele

Překrásný film. Plný lásky, humoru a nádherné magické atmosféry. Vše táhne skvělý Gervais, který startuje Davidem Brentem a finišuje Mirkem Dušínem. Stejně jako v nedávno zhlédnutém Smithově zářezu Zack and Miri Make a Porno, skvěle vybalancovaná romantika s humorem. Příjemné překvapení, které bohužel v posledním aktu sklouzne k uplakanému klišé. [Přesná stopáž: 102 min] ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je komedie, která má sice zajímavý děj, který si dokáže tak nějak v poklidu dojet do konce, aniž bych se nějak výrazněji nudil, ale zároveň se nemohu zbavit dojmu, že ten film působí až moc obyčejně, moc lacině, zkrátka jako bych sledoval tuctový příběh, který kdyby nebyl zfilmován, tak bych ho ani nikterak nepostrádal. Nevím, na základě čeho jsem k tomuto pocitu dospěl, ale prostě jsem z celkového výsledku docela rozpačitý, film mi zkrátka přišel všední, jakoby ho všichni zúčastnění točili bez zápalu, bez energie, bez nadšení. Možná to je způsobeno až příliš nevýraznými hereckými výkony hlavních představitelů, Ricky Gervais mi bůhvíjak sympatický zrovna nebyl, Greg Kinnear mi připadal v této roli docela nevýrazný a Téa Leoni nikterak nevynikla, ale aspoň jsem se mohl obdivovat její kráse. Z mého pohledu tedy zajímavý námět byl zabit až příliš obyčejným lookem celého filmu a nevýraznými hereckými výkony, stejně jako nevýraznými exteriéry. V tomhle filmu se zkrátka sešlo několik faktorů, které mi nedovolují tento film označit za zdařilý nebo snad nadprůměrný. Ale naštěstí to není ani žádná katastrofa, prostě tohle je podle mého názoru absolutně průměrný film, který si zaslouží průměrné hodnocení, a z toho důvodu uděluji tři hvězdy. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá americká jednohubka, ktorá má možno niečo do seba, ale nie je nijak výnimočne natočená. Opäť film vyznel príliš tuctovo po viacerých stránkach, ako scenár, réžia, herci atď. Nevravím, že film je na obtiaž, no chcelo by to viacej vychytávok v deji, proste nejaký silnejší drajv. Inka možno by neuškodilo keby mal film o pár minút menej. 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Město duchů je takové všední a stokrát viděné nic, které zhlédnete a tím to hasne. Není to špatné, dokonce se i párkrát zasmějete, ovšem žádný fórek, kterému jsem se smál si teď, necelý den po shlédnutí již nedokážu vybavit. Od ostatních romantických komedií to trochu odlišuje jiné konverzační level, některé rozhovory byly zajímavé svou komplikovaností a promyšleností (což by se naopak někomu mohlo zdát jako kostrbaté a nepochopitelné). Na druhou stranu pokus o humor ve scéně, kdy lékaři v nemocnici Pincusovi vysvětlují co se s ním stalo mi připadala hodně přepálená a až trapná. Hlavní postava mi byla sympatická, protože jsem v ní trochu viděl sebe samotného. Téa Leoni možná není herecká superstar, ale nikdy žádný film nezkazí a má v sobě něco, co ji od ostatních hereček odlišuje. Je to koukatelné, ale možná mi tenhle typ humoru nesedí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)
  • Pes Leonard je v skutočnosti fena. (misterz)
  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno