Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu asi jeden z mála, ale Rickyho Gervaise a jeho pitvořící se humor nemám (moc) rád. Nicméně mě Ghost Town vcelku potěšil. Řekněme si to na rovinu, ten film se snaží být tak moc originálním, že mu to přejete, ale pak vidíte, jak upadá do stejných šablon jako tisíce filmů před ním a je po srandě. Na druhou stranu pár slušných vtípků se tu najde a Téa Leoni je pěkná ženská. Na takových 60 % to vidím bez problémů, proč taky ne, na jedno zhlédnutí to je super… ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná duchařská komedie o nevrlém zubaři, který začne vidět duchy. Humor je zde spíše konverzační, což mi ani moc nevadilo. Někomu to nemusí sednout, dá se u toho ale docela v pohodě vydržet. Každý z duchů totiž zůstal na světě (zde v ulicích NY) z důvodu nějaké nedořešené události a tak když zjistí, že jsou viděni živým člověkem, zahrnou jej žádostmi o dořešení svých problémů aby mohli na věčnost. A tak jeden duch chce nasměrovat skrze zubaře svého příbuzného k nenalezenému dopisu na rozloučenou, jiný k nepředanému daru, další zase k tomu aby si vdova nevzala za muže chlapíka, který zemřelý manžel nesnášel a nesnáší.. :-). jenže zubař je nevrlý. Nemá rád lidi, nesnáší je když brebentí a tak jedině kdy rád na ně kouká je když mají v ústech tampóny. A to samé platí o zemřelých... A tak aby měl pokoj, slíbí jednomu zemřelému, že se o jeho problém se vdovou postará když zajistí aby jej ostatní duchové neotravovali. Nepočítá však s tím, že by se mohl zamilovat... Dávám za 3 amalgámové plomby. * * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $13,367,624Tržby Celosvetovo $27,074,492Tržby za predaj DVD v USA $7,453,091 //počet predaných kusov 401,838║ Taká ľahšia obdoba Šiesteho zmyslu, kde sa opäť prejavila neschopnosť Davida Koeppa urobiť z filmu niečo viac než ako tak stráviteľný priemer, citeľne tu chýba skutočná ľahkosť scén a humoru, nájde su tu niekoľko príjemných scén ale vážnejšie nezamávajú s citmi. /55%/ ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bertram Pincus je zubař pocházející z Anglie. Má tedy svébytný suchý humor, který provází celý film. Tento zubař je ze samého úvodu nudný, osamělý a celkem vzato pěkný pruďas. Z počátku jsem se nudil, ale po chvilce jsem této komedii přišel na chuť, respektive stylu humoru hlavní postavy. Je možné, že někdo tento humor nepřijme, ale pokud ano, tak se bude přinejmenším usmívat. Příběh je komediálně laděný s příměsí romantiky, která vůbec nevadí. Herečka Téa Leoni je krásná žena a proto je zde jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Milovníci anglického humoru nebudou vyloženě zklamáni, možná naopak. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)
  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)
  • Ve filmu zazní i písnička od Beatles "I'm Looking Through You". Jde o jednu z mála příležitostí, kdy byla použita původní verze nějaké skladby od Beatles ve filmu. (don corleone)

Reklama

Reklama