Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 8

Recenze (288)

tron 

všechny recenze uživatele

choze má (zase raz) pravdu. Mne sa to nepáčilo a nebavilo ma to a to mám od 90. rokov slabosť pre špecifickú austrálsku kinematografiu. Trocha to môže pripomínať (od dospelého sveta akoby izolovaní puberťáci vs. drsná urban legend) hit Neutečieš, ale nemalo to na to a už to nebol žiadny zázrak, aj keď uznávam, že po druhom pozretí som mu mnohé nedostatky odpustil a dal mu až 4*. Jeho „nasledovníkovi“ ich ale fakt dať neviem a pochybujem, že sa to zmení po repríze, ak na ňu vôbec niekedy budem mať chuť. Nesympatické postavy, v lepšom prípade priemerní herci. Mimo pár znepokojivých scén (hlava, noha) útrpné. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hravě natočený, chytrý, inovativní a záživný horor. Originálně pojatý duchařský koncept, který zároveň vypovídá o užívání navykových látek ve spojistosti s depresí a nátlakem vrstevníků. Film má zajímavý příběh se silnými motivy, dobré postavy a herce, kteří odvadí kvalitní práci. Režie skvěle buduje atmosféru i umí prodat hororové momenty. Nepamatuju kdy jsem měl naposledy takové nutkání si u gore a násilných scén zakrývat oči. Opravdu nepříjemná podívaná oplývající silnou režii, kamerou, provedením a hlavně scénářem, který krom nebezpečí navykových látek podtrhuje i důležitost komunikace. Tenhle film nemůžu jinak než doporučit. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pomerne slušný zárez v hororovom žánri, navyše povedal by som ešte v takej neohranej forme, kde to síce ducharina je, no našťastie nie v 100x prevarenej podobe. Je to chytľavé, má to atmosféru, no záver začína byť pomerne zamotaný, nedostatočne vysvetlený (scény s otcom a mamou v závere). Naopak úplný záver bol skvelý. Škoda niekoľkých malých zaváhaní, malo to veľmi slušný potenciál. 70%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bratry Dannyho a Michaela ještě znám z jejich počátků na YT, ten jejich střelený obsah měl něco do sebe. O to více mě překvapuje, že si sedli na režisérskou stoličku a natočili plnokrevný celovečerní film, za který by se lecjaký renomovanější autor z branže vůbec nemusel stydět. Velmi se mi zalíbil samotný nápad. Ty seance nabídly neskutečně vygradovanou podívanou (škoda, že jsme se jich nedočkali více). Jinak herecky asi OK, ale nikdo mě vyloženě neuchvátil. A ten závěr zajímavě uchopený, tu myšlenkovou paralelu s užíváním drog jsem reálně nečekal. Za to palec hore. Povedený snímek po všech stránkách. Uvidíme, co si na nás bratrské duo připraví příště. Za mě dávám 7/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela originální duchařský horor z Austrálie. Bohužel toho nepřinese tolik nového, kolik by člověk čekal. Zápletka je docela jednoduchá, parta teenagerů se dostane k nabalzamované ruce nějakého média, který jim umožní mluvit s mrtvými. To co ze začátku vypadá jako sranda se brzo zvrtne v dost nepříjemnou situaci. Jeden kluk totiž zůstane posedlý a oni z něj démony nemůžou dostat. Podaří se jim to, nebo všichni postupně umřou? Ke konci je tam pár zajímavých scén. Jinak tam moc hvězd nehledejte. "Pusť mě dovnitř!" ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Existuje režisérská verze (Director's cut), která je o 20 minut delší. (Kailo)
  • Film sa odohráva v Adelaide, tam bol aj natočený (natáčanie trvalo od apríla do mája 2021) a odznie tu aj pieseň od speváčky Sia - "Chandelier", ktorá je tiež z Adelaide. (Arsenal83)
  • Sražený klokan na cestě nebyl vytvořen digitálně, ale byl to plně odvladatelný animatronik. (Kailo)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama