Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

cab 

všechny recenze uživatele

Neklidne detstvi, osamelost, problemy s manzelem, pokus o sebevrazdu. Tyto dramaticke prvky se tykaji skoro kazde hudebni ikony a zivot Tiny Turner se nevymika standartu. Vse nesnaze ustavaji po vytouzenem rozvodu s Ikem Turnerem, coz teto sympaticke dame dopomuze stat se jeste vice zarici rockovou hvezdou 20.stoleti. Jeji muzika je nenapodobitelna. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výbornej životopis. Emoce, drama, všechno vystřelený na maximum. Geniální Angela Bassett v hlavní roli, Laurence Fishburne taky hodně výraznej výkon. I když Tina Turner není moje srdcová zpěvačka, její příběh patří mezi ty důležité ženské osudy. V době premiéry měla před sebou ještě několik dobrých let, ale nebylo by nic, kdyby se nerozvedla a nepostavila se na vlastní nohy. Klasická #WomenPower ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama ženy, jejíž síla není - a nikdy nebyla jenom v jejím hlase. Přesto nutně potřebovala najít sama sebe, aby se postavila na vlastní nohy - a vymanila se tak ze zdánlivě bezvýchodného, ponižujícího sevření. Snímek s obdivuhodnou samozřejmostí dokáže zachytit to podstatné, co ovlivnilo její kariéru i její soukromí, aniž by se podbízel či přehnaně tlačil na pilu. Působí překvapivě civilně, přesto disponuje velice silnými emocemi, když vás nechá nahlédnout do duše takřka nezdolné ženy, kterou v každé životní situaci držela nad vodou její profese. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úplně si neujíždím na životopisných filmech velkých hudebníků, ale Tina se překvapivě velice povedla. Film o obrovské hudební ikoně, kde mě překvapilo, čím vším si musela projít a jaký byl její život mimo jeviště. Skvělá Angela Bassett. Bohužel zpracování je takové klasické, otrocké převyprávění bez špetky inovace. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela povedený hudební životopisný film, u kterého jsem se sice zpočátku trochu vyděsil, aby z toho nevypadlo něco ve stylu Příběhu Glenna Millera (chápej průměrné hollywoodské zboží), ale naštěstí se mi brzo potvrdil opak a kromě slušné filmové stránky, dobrých hereckých výkonů a (samozřejmě) zajímavých písniček to v sobě mělo i určitou osobitost a dobře podané téma domácího násilí - byť tohle moc domácí nebylo, ten Ike ji podle všeho byl všude možně. Trochu mi vadí menší černobílost v tom a i stopáž mohla být asi o něco kratší nebo víc nabitá, ale funguje to i tak a závěr je podle mě naprosto skvěle provedený. Slabé 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Jackie (Vanessa Bell Calloway) tvůrci vytvořili speciálně pro film. V knize, podle které je film natočen, o ní není ani zmínka. (..Lucas..)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama