Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

pevico 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mi Tina přichystala obrovské překvapení..dlouho jsem se na to necítil, ale když jsem to konečně spustil, už to nešlo vypnout..dokonce i hudba, kterou si doma běžně nepouštim, mě tentokrát výjimečně bavila! Angela Basset je v roli Tiny neskutečná, člověk jí věří každý slovo..a pak - celý film jsem si lámal hlavu, odkud je mi povědomej její manžel, a tady se s překvapením dočtu, že je to "Morpheus" :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají nuda. Životopisné filmy o člověku, který stále žije, bývají ještě větší nuda. Tak, jak námět podle Tininy knihy zpracoval Brian Gibson, nuda ale není. Je to naporcované přesně, aby to nebyl suchý životopis chudé holky, kterou někdo objevil, udělal z ní hvězdu a pak trosku bez vůle a sebeúcty. Já Tinu vidím tak, jak jí Angela Bassettová ztvárnila v tomhle filmu (až na ty svaly): po každé, když jí osud nebo Ike uštědří ránu, zase se otřepe a jede dál - silnější a lepší. Srdcové hudební vsuvky, kvalitní herecké výkony, vystižení atmosféry té doby..... ingredience, pro které tenhle film mám moc ráda. ()

Reklama

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Další z vydařených životopisných dramat, až se divím, že ho vidím až po 21 letech jeho existence. Film plný parádních songů, nechyběl ani můj oblíbený What's Love Got to Do with It, a skvělého výkonu Angely Bassett, která na jevišti neměla vůbec daleko k originálu, její grimasy a pohyby byly dokonale přesné. Pro mne celkem poučný film, většinu toho jsem o Tině nevěděla. Co víc dodat, kleopatra, až na první zmínku o nudných životopisných filmech, to napsala přesně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela povedený hudební životopisný film, u kterého jsem se sice zpočátku trochu vyděsil, aby z toho nevypadlo něco ve stylu Příběhu Glenna Millera (chápej průměrné hollywoodské zboží), ale naštěstí se mi brzo potvrdil opak a kromě slušné filmové stránky, dobrých hereckých výkonů a (samozřejmě) zajímavých písniček to v sobě mělo i určitou osobitost a dobře podané téma domácího násilí - byť tohle moc domácí nebylo, ten Ike ji podle všeho byl všude možně. Trochu mi vadí menší černobílost v tom a i stopáž mohla být asi o něco kratší nebo víc nabitá, ale funguje to i tak a závěr je podle mě naprosto skvěle provedený. Slabé 4* ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You know, every now and then, I think you might like to hear something from us nice and easy. But there's just one thing: we never, ever do nothing nice and easy, we always do it nice and rough. So we're gonna take the beginning of this song and do it easy, and then we're gonna do the finish rough. That's the way we do Creedence Clearwater's "Proud Mary"." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama