Reklama

Reklama

Ostrov hrůzy

(TV film)
  • Německo Das Mädcheninternat - Deine Schreie wird niemand hören (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nina a další dívky se léčí ze svých psychických problémů v sanatoriu na ostrově. Sanatorium je zbudováno z bývalého kláštera, op kterém se říká, že tam každých deset let, vždy 1. května, obchází duch staré abatyše. Za Ninou přijíždí její přítel Niklas, aby jí popřál k narozeninám je právě 30. dubna a druhý den by se měl zjevit duch. Niklase ale na ostrov nechtějí pustit, protože mužům je tam vstup zakázán. Muž, který ho přivezl, mu ale pomůže dostat se tam o kus dál ve skalách. Spolu s nimi také přijela na inspekci doktorka Laura Tiberová. Nina se na ostrově léčí z traumatického zážitku, který měla kvůli zavraždění jejích spolužáků tzv. nůžkovým vrahem. Jenže i na poklidném ostrově se začínají dít divné věci. Jedna z dívek zahlédne v lese postavu v masce jeptišky, která ji zavraždí nožemNina se sejde s Niklasem a společně objeví ve staré pevnosti úkryt, který je zřejmě někým obydlen. Zahlédnou i postavu v černém plášti, která se do pevnosti vrací, a utečou. Nina je vyděšená, myslí si, že je to nůžkový vrah a že ji pronásleduje. Večer slíbí kamarádce Janině, že společně s Niklasem z ostrova uprchnou (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi špatný horor o lidech se špatně navrženými charaktery, se kterými se nikdo nemůže srovnávat. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Téma jako ze skutečného života. Ostrov plný traumatizovaných děvčat, postupně vyvražďovaných fingovaně invalidní abatyší. Kdyby to vyšlo z Hoollywoodu, určitě bych zvracel. Co však umí s filmem provést nepřekonatelné německé komonstvo světa filmu! Najednou se příběh odehrává v úplně jiné rovině, jež nás dojímá, vzrušuje i leká. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Katastrofálna zlátanina, šitá horúcou ihlou za málo peňazí ... Niektoré scény vyzerali neskutočne trápne a bez rozmyslu. A možno to bolo len kvôli nastavovaniu miutáže ... Ktovie ... ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnější horor, jaký jsem kdy viděl. A to jsem zhlédl takové perly jako Braindead, Bad Taste, Evil Dead 2 atd. ;) Tenhle film je jedna "geniální" scéna za druhou, takové špeky se jen tak nevidí - a že jsme je s kámošema řádně hlásili! :-)) Takřka dokonalá parodie sebe sama. 0 % ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Škola smrti (první díl) je takovou lehkou předehrou, aby mohl vzniknout ještě lepší díl Ostrov hrůzy s lepšími hereckými výkony, sympatičtějšími postavami a o něco lepší atmosférou. Nejlepší na všech podobných hororech je, že divák si vždy může říct: "To je ale nelogický, proč se prostě nesebere a neodjede?" A tak to by se dal teoreticky definovat i první díl, kde sice nešli otevřít dveře, ale co okna? O nich ani zmínka. A to právě tvůrci dotunili zde - na ostrově a na hradě, ze kterého není úniku. A ten únik se dá provést pouze jednou za minimálně tři měsíce, kdy přijíždí chlapík se zásobami. Na ostrově můžou být navíc pouze ženy, a ačkoliv se ve filmu tři muži objeví (jeden je právě s těmi zásobami), tak žen je tam dvakrát (možná i třikrát) víc. Občas se postavy chovají tak hloupě, až mi to znechucuje celou scénu, protože například když se první z dívek začne topit v bažině, máchá jen kolem sebe rukama a vůbec jí nenapadne chytit se klacku, který je tak blízko ní, že by jí klidně mohl švihnout do obličeje. Rozjest filmu je bohužel nejlepší částí, protože se seznamuje s postavami a s historií atd... Následovně po první vraždě se začne děj trochu táhnout a čím dál tím víc je zanedbaný scénář. Konec je úplná katastrofa - je zmatený, bez překvapení (téměř od poloviny filmu je jasné, kdo je vrah, protože se "dotyčný" přestane objevovat a je nakonec jediný, kdo není na fotce začmáraný) a hlavně nedokončený - jak se třeba nakonec dostali přeživší z ostrova, když jediný člověk na světě, kdo k němu přijížděl na loďce, je mrtvý a loď zničená? Nemluvě o zničených mobilech a přestřihaných drátů u telefonu? Ale nejvíce jsem se nasmál u scény, kdy byli již téměř všichni vyvraždění a jedna doktorka říká: "V nejvyšší nouzi je tu siréna!" To bylo bez chyby. Výše jsem uváděl, že jsou zde sympatičtější postavy než v prvním díle, to bohužel neznamená, že jsou sympatické - je tu jakžtakž sympatická narkomanka, povýšená hlavní hrdinka, němé dospělé dítě, nepříjemná mrzačka, dvě docela sympatické ulítlé přítelkyně, nejsympatičtější uklízečka, záhadný převozník, přítel uklízečky a inspektorka, přihřátej přítel hlavní hrdinky a nakonec mrzačka ředitelka... Snad si odvodíte sami, co může v této kombinaci vzniknout. Kostým Jeptišky byl dokonalý, což je taky jeden z důvodů, proč dávám tři hvězdičky - kdybych někdy někoho uviděl v tomhle kostýmu, určitě bych se lekl. Jak si hlavní hrdinka nakonec oblékla ten kostým Nůžkového vraha z prvního dílů, aby přemohla Jeptišku, mi přišlo docela trapný - až blbí. Dávám tři hvězdičky = 55%. ()

Jiří K. odpad!

všechny recenze uživatele

Nádherný film plný brilantních hereckých výkonů s jímavým námětem, mistrovsky zrežírovaný, velmi mne to zaujalo... ba ne, dělám si legraci, hodnotím to jak to hodnotím ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý německý horor. Scénář i příběh jsou nesmírně děravé. Kdo si myslí, že filmy jako I Still Know What You Did Last Summer jsou špatně, měl by se podívat na pár takových německých "skvostů". Příběh samozřejmě nemůže postrádat takové klasické atributy jako jsou: opuštěný ostrov, traumatizovaná děvčata, starý tajemný příběh, starý opatrný převozník a samozřejmě vrah v masce, i když ta stará mrcha nahání hrůzu asi jako Zdeněk Troška v plavkách. Za pozitivní moment považuji "freudovské" jiskření mezi doktorkou a Niklasem nějaký čas před nasednutím na loďku mířící na ostrov. Zasvěcení vědí o co jde... ()

Cechyno4 odpad!

všechny recenze uživatele

Další díl hororu s tzv. nůžkovým vrahem. Netradiční nástroj na zabíjení. Tento rádoby horor, jsem viděl jen díky jedné nejmenované české televizní společnosti. A jeho sledování byla chyba. Bez atmosféry, bez strachu, bez pobavení. K ničemu. Odpad. ()

Reklama

Reklama