Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Lennie 

všechny recenze uživatele

Tuto Wildeovu hru zbožňuju. Už při čtení jsem se smála nahlas, protože tak úžasné slovní přestřelky a zamotané vztahy se najdou málokde. Tato adaptace to přenesla dokonale. Ve filmu se odráží jak ironické narážky a zesměšnění romantiky, tak téměř pohádková atmosféra. Herecké obsazení mě nesmírně potěšilo, hlavně Rupert Everett a Reese Whiterspoon, kterým to spolu kupodivu moc sluší :) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě klasická anglická podívaná, kterou můžu vidět kdykoliv, jelikož obsahuje pro mě všechno dokonalé - vynikající herce, skvělé anglické prostředí, vtipnou zápletku, vynikající herecké výkony a kouzelnou Reese Witherspooon, která tomu všemu nasadila korunu :) Ať už byl před natáčením či při natáčení mezi Firthem a Everettem jakýkoliv vztah - mě to přišlo dokonalé a jako bratři na mě působili od první minuty :) Dramatické vstupy a pohledy Judi Dench - to byla pouze třešnička na dortu ;) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odlehčená konverzačka a tak trochu parodie na velkoprodukční kostýmovky z dob minulých o osudových láskách, nevyřčených emocích a dalších skvelých obyčejích a zvycích tamější doby. Okouzlující herci a vtipné momentky kazí místy lehký stereotyp a přílišné šaškárenství. Bohudík stopáž tomu nepodlamuje kolena. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající incestní angličák, který bych si mohla pouštět častěji než jakýkoliv jiný film. Reese a Colin jsou skvělí herci a zde to více než potvrdili. Jak je důležité míti Filipa, tak tento název si každý může vyložit naprosto odlišně. Jinak tento snímek pojme člověk, který nezná knižní podobu od Oscara Wildea a jinak také člověk, který jí zná, takový si tento film naprosto užívá, jako já. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce britských věcí, které jsem měl tu možnost vidět v poslední době. Kvalitní předloha z pera Oscara Wilda dává velký prostor skvělému hereckému obsazení, aby se náležitě vyřádili. Velmi svižné a velmi zábavné. Bez hluchých míst. Kvalitní a zajímavá britský romantické komedie točící se kolem vztahů vyšších vrstev Británie devatenáctého století. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Když se Reese Witherspoon učila anglický akcent pro tento film, její manžel Ryan Phillippe se zrovna učil skotský přízvuk pro svou roli ve filmu Gosford Park (2001). Kdo z nich se to naučil nejrychleji? Jejich dcera Ava. (HappySmile)
  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)
  • Scéna, kde Rupert Everett plácne Colina Firtha po zadku a dá mu pusu na tvář, byla improvizovaná. Režisérovi Ovilerovi Parkerovi se zdála zaražená reakce Firtha tak vtipná, že se rozhodl scénu ve filmu ponechat. (HappySmile)

Reklama

Reklama