Reklama

Reklama

Jak je důležité míti Filipa

  • Velká Británie The Importance of Being Earnest (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva mladí gentlemani, žijící v Anglii roku 1890, si pohrávají s pravdou, jen aby do svého poklidného venkovského života vnesli trochu vzrušení. Worthing (Colin Firth) si vymyslel bratra Filipa, kterého používá jako výmluvu, aby mohl navštěvovat okouzlující Gwendolen (Frances O´Connor). Moncrieff (Rupert Everett) si začne říkat Filip poté, co navštíví Worthingovu mladou a krásnou chráněnku Cecily (Reese Witherspoon) na venkovském sídle. Všechno se začne hatit, když se oba společně ocitnou pod jednou střechou. A to je ten správný čas odhalit, jak je důležité míti Filipa! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

paascha

všechny recenze uživatele

No nevím, nevím. Filipa nejlepšího ze všech podle mě udělali kdysi herci z Činoheráku v čele s Abrhámem a Hanzlíkem, lepšího jsem ještě nikdy neviděl. Tohle moderní filmátko mě vůbec nebavilo, nudil jsem se až hrůza a každou repliku porovnával s mým oblíbencem. Tak to dopadlo strašně, samozřejmě, a ani jsem to nedokoukal. Dám to někdy jindy, až budu mít lepší náladu na podivné a zbytečné experimenty, heh:-)))) ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Svieža konverzačná komédia podľa divadelnej hry. V aranžovaní scén a dialógov je ich divadelný pôvod cítiť, ale nie je na prekážku. Hovor postáv v podobe ucelených viet je veľmi príjemnou zmenou v dnešnej dobe. Lyrickosť strohého vidieckeho života je rozveselená modernou dobovou hudbou. Interiéry sú pôsobivé a exteriéry romantické. Dynamický tón filmu akoby inšpiroval aj modernizáciu Sherlocka Holmesa (2008). Ruperta Everetta som si viac všimla iba vo filme ´Shakespeare in Love´ (1998) a zrejme mu tento štýl sedí. Tu sa výborne doplňuje s Colinom Firthom. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tak už rovnou vim, kterou divadelní hru nepotřebuju vidět...Film hodně věrně napodobuje styl klasické divadelní hry, ale pro mě jí nedokázal dát ten správný filmový tah na branku, aby tomu dal něco navíc. Plus asi už v základu bude pro mě "chyba" v samotné předloze, jejíž příběh je hodně triviální a snaží se zbytečně kombinovat, aby byl zajímavější. Je fakt, že herecké obsazení je výborné, občas je tu nějaký povedený slovní fór či dialogová výměna, ale i přes krátkou stopáž to pocitově ubíhá hodně pomalu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě klasická anglická podívaná, kterou můžu vidět kdykoliv, jelikož obsahuje pro mě všechno dokonalé - vynikající herce, skvělé anglické prostředí, vtipnou zápletku, vynikající herecké výkony a kouzelnou Reese Witherspooon, která tomu všemu nasadila korunu :) Ať už byl před natáčením či při natáčení mezi Firthem a Everettem jakýkoliv vztah - mě to přišlo dokonalé a jako bratři na mě působili od první minuty :) Dramatické vstupy a pohledy Judi Dench - to byla pouze třešnička na dortu ;) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce britských věcí, které jsem měl tu možnost vidět v poslední době. Kvalitní předloha z pera Oscara Wilda dává velký prostor skvělému hereckému obsazení, aby se náležitě vyřádili. Velmi svižné a velmi zábavné. Bez hluchých míst. Kvalitní a zajímavá britský romantické komedie točící se kolem vztahů vyšších vrstev Británie devatenáctého století. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (6)

  • Když se Reese Witherspoon učila anglický akcent pro tento film, její manžel Ryan Phillippe se zrovna učil skotský přízvuk pro svou roli ve filmu Gosford Park (2001). Kdo z nich se to naučil nejrychleji? Jejich dcera Ava. (HappySmile)
  • Přestože byla postava zahradníka Moltona nakonec z filmu vystřižena, můžete jej vidět v pozadí v mnoha scénách. (HappySmile)
  • Scéna, kde Rupert Everett plácne Colina Firtha po zadku a dá mu pusu na tvář, byla improvizovaná. Režisérovi Ovilerovi Parkerovi se zdála zaražená reakce Firtha tak vtipná, že se rozhodl scénu ve filmu ponechat. (HappySmile)

Reklama

Reklama