Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opravdu hnusný film. Temná varianta Džungle před tabulí. Žádná kladná postava, jen samí psychopati. Jsem poněkud skeptický k onomu - podle skutečné události. Učitel (P.King) ovšem podělal, co mohl (ano, měl to ve scénáři). Kromě toho byl krajně nesympatický, a tak ani jeho závěrečná vzpoura mě nepřesvědčila o jeho schopnostech. Normální člověk by ty dementy postřílel hned zkraje přece (asi jako R.McDowall). Hodnotím vysoko, ale jinak tohle není moje parketa. A jsem rád, že jsem si nepřečetl předem zdejší obsah, který vyzrazuje téměř vše... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel filmy "Class of 1999" a "Class of 1999 II: The Substitute". Takže som čakal, že sa to bude niesť v podobnom duchu. Že to bude béčkový sci-fi horrorový snímok o robotických učiteľoch, čo vraždia ťažko zvládnuteľných študentov. Ejhľa, prišlo však prekvapenie. Film "Class of 1984", ktorý v roku 1982 natočil režisér Mark L. Lester, nie je žiadna sci-fi story. Jedná sa o akčný revenge masaker. Konfrontácia idealistického učiteľa hudby s gangom mladistvých násilníkov bola hodne drsná a nekompromisná. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)
  • Film bol nakrútený za 45 dní. (Dareios22)
  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)

Reklama

Reklama