Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, na který jsem narazil úplně náhodou, když nebylo ve škole před Vánoci co dělat tak učitel donesl DVD s tímhle super filmem a předem říkám, že jsem neočekával nic moc a o to víc jsem byl překvapen a zároveň udiven, že film u nás není příliš známý a větší reklama by mu jen prospěla. Na režijní židličku si sedl Bob Gale, což je scénarista triologie Návrat do Budoucnosti, a režii zvádl přesvědčivě. V hlavních rolích se objevili perfektní James Marsden a Gary Oldman, ale nejvíce se mi líbil Chris Cooper v roli zásadového muže, který trpí rakovinou. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ráda bych, ale nedokážu to přesně popsat, čím mě tenhle film tak dostal. Ale má v sobě cosi nevyhnutelného a krásného. Scénář je velice originální a pohrává si s typicky člověčími otázkami co když ?, coby kdyby ? Poměr smíchu, romantiky, dobrodružství, iracionality a kouzelnosti je smíchán tak bravurně, že snímek působí jako živá součást podstaty vesmíru. Vím, že jsou to trošku nadsazená a možná pro někoho ulítlá slova, ale přesně takhle film působí, přesně takhle na vás jeho hrdinové mluví. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trochu šílenost, ale rozhodně poutavá. Každopádně nechápu, proč není v žánrech mysteriózní?! Vždyť tohle bylo mystery jako kráva. Film je svou strukturou zajímavý, bavil jsem se, ale čekal jsem, že to celé vyústí v něco "velkolepějšího". Jak se mi prostě ten film celý líbil a očekával jsem nějaký nečekaný vyústění, tak s tím koncem to tak nějak vyšumělo do prázdna, takže nemůžu jít s hodnocením nejvýš. Určitě se ale jedná o film hodný pozornosti. 75% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Wow. Opravdu excelentní podívaná s dokonale promyšleným dějem vhodným pro oddech, ale i zamyšlení. Během oněch 112 minut se stále něco děje, není tu prostor pro nudu, jedna skvělá scéna je vystřídána ještě povedenější a vše do sebe tak hezky pasuje, že ani ke štěstí nepotřebujete slavné herce ve vedlejších rolích, které tvůrci obsadili jako třešničku na dortu. Za dějové zvraty, hudbu, nápad, herce, ale i prostředí a samotné zpracování dávám s čistým svědomím 5*. P. S. Road movie je skvělý subžánr. :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)
  • Kamion, se kterým se málem Neal (James Marsden) srazí, je Ford AeroMax 120 z roku 1992. Jedná se o model řady L z let 1970–1998. (sator)
  • Ve webové doméně sloužící k rozhodování je chyba. Správně má být „www.majordecision.com“, ale je tam „www.majordesicion.com“. (sator)

Reklama

Reklama