Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový film! Nejlepší na tom všem je, že jsem vlastně vůbec nic nečekal. Nevěděl jsem o čem byl a ten plakát s rozkročenou holkou mi připadal jako vystřižený z časopisu pro řidiče kamionů (lol). Moje zuřivé tleskání patří taky veleváženýmu herceckému ansáblu z nichž mi nejvíc utkvěli Smart- Oldman ve svých "žrasoidních" roličkách. Konec vás sice donutí přemýšlet, což je u podobnýho filmu neobvyklé, ale zbytek to všechno vykompenzuje. A Bůh je mi svědkem, že po závěrečných titulcích jsem měl neskutečně dobrou náladu a chuť začít hrát na činely... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemné překvapení, vymykající se běžné produkci, které nejenom že nabízí zajímavou neotřelou zápletku a celou plejádu skvělých herců, ale dost často si i výstižně rýpne do amerických reálií. Zejména epizoda z městečka Marlow je velice výstižná, zde nenechal scenárista na přebujelém právním systému ve Státech jedinou nitku suchou. A to rozřešení v samotném závěru je prostě parádní :o) Pokud jde o herce, nejvíc se mi líbil Chris Cooper a přijemně překvapil James Marsden, kterého jsem do dneška znal pouze jako Cyclopa z X-menů. Celkově vzato hodně zajímavý filmeček, který lze vřele doporučit..... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat, ale veškeré obava byly hodně rychle rozprášeny. Bob Gale totiž dokonale zůročil své bohaté zkušenosti ze psaní scénářů a natočil snímek par excellence, který představuje nejen velkou porci inteligentní zábavy, ale hlavně dokáže svým netradičním pojetím přimět diváka k zamyšlení. Je lepší vědět víc, nebo raději vůbec nic? Taková otázka může být rozvedena mnoha cestičkami, ale ta vedoucí skrze záhadnou dálnici 60 je dozajista tou nejabsurdnější, nejzvláštnější, ale zároveň i nejnápaditější, jakou si lze vůbec představit. To už je ale asi trochu moc přívlastků, a přesto nejsou dostatečně výstižné. Nejlépe bude, když napíšu jedinečný- v celkové myšlence, vtipném provedení a hereckých výkonech v čele s božským Gary Oldmanem, který dostal bezvadnou roli hodnou skutečně těch největších hereckých osobností, a poradil si s ní ještě vysoko nad všechna očekávání. Podle mě jeden z nejoriginálnějších filmů poslední dekády, a je velká škoda, že se do povědomí širší společnosti zatím nedostal. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vybornej film. Herci jsou skvely, v cele s Chrisem Cooperem a Gary Oldmanem, Amy Smart je slusna baba, hudba super a k tomu prijemne pohodova atmosfera se spoustou zabavnejch situaci. A i kdyz by se mozna zdalo, ze to je dost jednoduchy, jen jede po dalnici a potkava lidi, tak je tu obsazeno tolik myslenek, ze to plne vynahradi. Navic film neni predvidatelnej a byl jsem napjatej jak to dopadne. A na chvily se tu objevi Michael J. Fox ve vynikajici cameo roli. Timhle se Bob Gale fakt prekonal. Jeden z mych oblibenych filmu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 je odlehčená, avšak stále inteligentní komedie odvíjející se v příjemně pohádkovém duchu. Je to jeden z těch filmů, u kterého je třeba si užívat jednotlivé momenty - jednotlivé zastávky na bláznivé dálnici 60, která dokáže poučit i pohladit na duši. Celkový dojem není nijak závratně bombastický, pro srovnání podobná Velká ryba má jistě silnější emocionální dopad, ale Interstate 60 zaboduje víc právě ve chvílích, kdy se chcete u obrazovky jen tak cítit dobře... 8/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Nealova (James Marsden) vysněná dívka se jmenuje Lynn Linden (Amy Smart). V době natáčení filmu byl už James ženatý a jeho manželka se jmenovala Lisa Linde. (sator)
  • Ve webové doméně sloužící k rozhodování je chyba. Správně má být „www.majordecision.com“, ale je tam „www.majordesicion.com“. (sator)

Reklama

Reklama