Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Než velkou vodu, to radši vyhořet," prohlašuje moje prababička a asi ví, o čem mluví, protože bydlí pět metrů od Labe a skoro každý rok zachraňuje svoje slípky před vodou. Povodeň je velice originální akční snímek, který v první řadě zaujme svojí stylizací, kdy si to hrdinové rozdávají po pás ve vodě. V druhé řadě snímek zaujme vydařeným scénářem, který si dokáže pohrát i s minimem postav a nabídnout hromadu dějových zvratů, které přicházejí rychlostí přílivové vlny. Navíc má film Morgana Freemana, který se sice se svým výkonem nepřetrhne, ale charisma má na rozdávání. To Slater je na tom opačně. Snaží se, seč mu síly stačí, ale není to ideální herec pro tuto roli a to říkám i když ho docela žeru (hlavně v Pravdivé romanci). A pochválit ještě musím perfektní kameru. Tenhle deštěm zmáčený film sice není moje nostalgická slabina, ale poctivý akčňák to rozhodně je. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Do maleho mestecka prichazi povoden spolecne s obrnenym transportem plnym penez. Na vode je po tucne koristi velka shanka, ale to by proti sobe nesmeli mit nebojacneho a poctiveho ridice zminene dodavky. Prumer kam se clovek podiva az na ucast (Morgan Freeman), ale i ten si rad zahraje v oddechovych dramatech. 55% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se chtěl projet na vodním skútru po chodbách své neoblíbené střední školy, leč záplavy se jí vyhnuli obloukem. Teď už se jen modlím, aby se z mojí staré taky nevyklubala taková semetrika…Ne teď vážně – jde o hodně průměrný film, který mě nějak závratně neokouzlil, ale ani nejde o vyloženou ztrátu času. Morgan Freeman i Christian Slater už předvedli mnohem lepší výkony. Film mi nenabídnul žádnou nervy drásající scénu ani nezapomenutelnou hlášku. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama