Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Akční jízda s prvky katastrofického filmu. Boj o velké peníze mezi několika stranami a na pozadí neustále se zvyšující hladina vody. Slušně odvedená práce se spoustou povedených scén. Hereckému obsazení dominují M. Freeman a Ch. Slater, který po Operaci Zlomený šíp dokazuje, že podobné role mu sedí. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Od Hard Rain nic extra nečekáte a ejhle, nuda rozhodně nehrozí. Právě nepolevující tempo v duchu nekonečně bičujícího deště, který provází celý film, drží napětí po celou stopáž. A přestože tady kromě Morgana Freemana o klasa herce nezavadíte, velmi dobrý dojem z dynamického kusu to nekazí. Naopak, kupříkladu Randy Quaid je ve své zlé roli funny as hell. Rejža Salomon z námětu krom hektolitrů vody vypotil skutečně zábavný light katastrofický thriller, ve kterém sice nikomu není zima, ačkoliv je průtrž mračen drtí ze všech stran, ale s přimhouřením obou očí mu tuto nelogičnost ochotně promíjím. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá akčňárna v neotřelém prostředí zaplaveného města. Napětí je permanentně udržováno na slušné úrovni několika zvraty i určitou vynalézavostí (scéna se zábradlím je skvělá), voda není jen plochou pro radovánky na člunech a skútrech ale postupem času postavám skutečně hezky zatápí, a pokud se už někdo pokouší o vtip... docela se to daří, čehož si cením. Dobrá povodňová střílečka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už od doby své premiéry pro mě Povodeň vždy reprezentovala etalon dobrodružného thrilleru, jak jsem je měl v devadesátkách nejradši, a kdy pro mě žánr podobných béčkových výplachů vlastně znamenal celý svět. Tenkrát jsem ještě neujížděl na artových dramatech, a po hororových sci-fi (Vetřelec, Terminátor, Věc) se holt právě podobné zábavné rychlokvašky staly tím, co mi v dětství na filmové kultuře nejvíce učarovalo. Když to přeženu, tak právě láska k těmto guilty pleasure nejspíš formovala můj již navždy vřelý vztah k marvelovkám. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama