Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

POMO 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický akčný film, v ktorom sa záporáci s hrdinami nenaháňajú na autách, ale na vodných skútroch a motorových člnoch. Hard Rain nie je katastrofický film, a keby sa na naň chcel hrať, uškodilo by mu to. Hard Rain je akčňák, ktorý motív hrdinu, bojujúceho proti zlodejom šperkov, zasádza do katastrofického prostredia povodne. A tobí to tak obratne, že v ňom pri deväťdesiatych minútach neostáva priestor pre oddych alebo nudu. Solídna hollywoodská žánrovka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film som videl niekedy na zaciatku roku 1999 a presne si pamatam, ako som si pozical fajny katastroficky film o povodni a zaplavach. Omyl! Zase akcnak. Takze som sa dost sklamal. Potom tusim 2002 - 2003 som si film opat pozrel, a zistil som, ze ide len o klasicky hollywoodsky film a dobre odvedene filmarske remeslo. Nic viac. Hviezdne osadenstvo je len prazdnym lakadlom pre divakov. 52 % ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý devadesátkový akčňák - žádné sterilní počítačové animace, ale poctivé kulisy, které mě opravdu hodně potěšily (zatopené městečko, model bortící se přehrady a tak). Je to tak dobře a atraktivně udělané, že i kdyby byl příběh ještě o něco pitomější, stejně mě bude bavit se na film dívat. Slatera mám od True Romance hodně rád, ale tady mi svým "mirkodušínovstvím" lezl dlouhý čas krkem; vrcholem bylo, když se snažil zachránit z vody chlápka, který ho ještě chvíli před tím chtěl oddělat (podobné excesy toleruju jen Jackiemu Chanovi). Ale pak jsem se vybodnul na kritiku, smířil se s tím, že Hard Rain je holt film pro mládež, a užíval si všeobecné vodní radovánky všech zůčastněných (škoda, že moje trafikové DVD neobsahuje bonusy o filmu, zajímalo by mě, jak se tahle taškařice natáčela a jak si ji herci užívali). ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Obyčejná zápletka - obrněné auto veze prachy ze svozu pobřežních bank. Zřejmně se jim dostane voda do sání a auto přestane na vodu jet :) Nj, nemaj kluci jezdit v takový hloubce. Asi jim nedošlo, že auto mají sice obrněný, nikoli vodotěsný :) Na tři melounky doláčů v autě si ale však dělá chutě partička gangsterů. Netrvá dlouho a chuť na prachy dostane i promáčený sherif. Kdo u nich bude dřív? Vypuknou přestřelky na všechny strany ... každou chvíli je někdo na straně jedné, o chvilku dýl už na straně druhé. Když už se konečně postřílej, ale že jim to trvalo nekonečně dlouho :) zbyde řidič, vůdce gandu a statečná ochránkyně kostela. Sice se to dalo čekat, ale prachy se zachránili a to je přeci hlavní! :) Ne kecám, gangstříček si jeden pytel s prachama přeci jen odvezl ... na lodičce. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je voda, déšť a zase voda. No dobře, občas i oheň, elektřina a čluny, skútry a občas i nějaké to auto. Voda ale vede. Filmu docela obližuje střih, nějaké scény zřejmě chybí. Freeman je solidní a fajn, Quaid je fajn, ale jen chvíli. Slater dělá, co může. Z hlavní hrdinky, takto dámy v nesnázích, se ovšem na zadek neposadíte. Protože hlavním hrdinou je voda... Voda úplně všude. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno