Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

U POVODNĚ se po předchozí OPERACI: ZLOMENÝ ŠÍP opět sešli scénárista Graham Yost (NEBEZPEČNÁ RYCHLOST), John Woo a Christian Slater, bohužel druhý jmenovaný ze sestavy záhy vypadl a nahradil ho švédský kameraman Mikael Solomon (který se namočil už na Cameronově PROPASTI). Film se původně jmenoval Flood, ale tvůrci se báli, že by si ho diváci pletli se dvěma jinými katastrofickými filmy roku 1997 (ROZPOUTANÉ PEKLO, SOPKA) a tak radši zvolili název Hard Rain a téměř o rok pozdrželi jeho uvedení. Moc to asi nepomohlo, protože 70 milionový film byl i tak přijat jen vlažně. Řemeslný akčňák staví hlavně na slušném scénáři (výměna rolí, katastrofický prvek), originálních akčních scénách (honička skútrů zaplavenou střední školou, skok motorového člunu do kostela) a zajímavého obsazení (skvělý Randy Quaid netradičně v záporné roli), pod vodu ho ale stahuje absence výraznějšího režijního rukopisu a představitele hlavního hrdiny. ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Celkem zábava, ale jinak neuvěřitelně nerealistický film, ve kterém padají fyzikální zákony na hubu. Ale napínavá a ne úplně tradiční podívaná. Nemá nic společného s katastrofickými filmy, čistě akční záležitost: kladný hrdina, kladná hrdinka, "sympatický" zlodějíček, naprostí gauneři. Dobro vítězí! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film o bankovním voze, který převáží peníze a je během velkého deště přepaden. Jeden ze strážců přežije a rozhodne se nedat peníze ani za cenu svého života. A déšt neustává....Chvílemi slušný film, který je někdy opravdu "zábavný". Z atmosféry se dalo jistě vitěžit mnohem více. Herecké výkony jsou průměrné stejně jako celý film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, jak by tenhle film vypadal v rukou nějakého akčního specialisty. Nepříliš nápaditý režisér Mikael Salomon film zvládá horko těžko a hlavně je to výborně napsaným scénářem, že z toho není slátanina. Některé nápady doslova zabíjí svou nenápaditou režií, například honička na skútrech v prostorách školy apod. Po režijní stránce by to chtělo vypilovat, ale některé zvraty jsou velmi působivé, třeba proměna z dobrých policajtů v záporáky apod. Prostě mohlo to dopadnout lépe, ale to bych chtěl asi moc. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama