Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

POMO 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický akčný film, v ktorom sa záporáci s hrdinami nenaháňajú na autách, ale na vodných skútroch a motorových člnoch. Hard Rain nie je katastrofický film, a keby sa na naň chcel hrať, uškodilo by mu to. Hard Rain je akčňák, ktorý motív hrdinu, bojujúceho proti zlodejom šperkov, zasádza do katastrofického prostredia povodne. A tobí to tak obratne, že v ňom pri deväťdesiatych minútach neostáva priestor pre oddych alebo nudu. Solídna hollywoodská žánrovka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný katastrofický film s Christianom Slaterom. Má dosť dobrý príbeh o čestnom strážnikovi, ktorý má odviesť peniaze z malého mestečka, trpiace silnými záplavami, ale skupinka zločincov chce tie peniaze získať pre seba a keďže im ich strážnik odmietne dať dobrovoľne, musí im v tomto nehostinnom prostredí uniknúť. So spracovaním som nadmieru spokojný, film je zaujímavou kombináciou akčného a katastrofického žánru, má výborné tempo, tu sa stále niečo deje a dej baví počas celej svojej dĺžky, keďže práve v tých neakčných častiach dostatočne zabávajú problémy s povodňou, čo oceňujem, ale zároveň mierne sklame, že akčný žáner tu nie je až tak výrazný ako obvykle. Za to môžu hlavne zločinci, ktorí sú až príliš mierni a slušní, takže o hlavného hrdinu sa tu nedá takmer vôbec obávať a ani o život mu až tak často nejde. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Ale len vo svojej kategórii, chýba mi tu klasická akcia, nie je tu prakticky žiadny skutočný súboj, žiadna správna prestrelka, iba obyčajné scény, kde sa dve skupiny navzájom ostreľujú, ale takmer bez zásahu a je tu len minimum zabitých, hlavný hrdina za celý film zabije len jedného protivníka, čo je teda veľmi málo. Ale inak je na tom dobre, je veľmi dobre natočená, celkom nápaditá, hlavne zaujímavá naháňačka na vodných skútroch v škole, alebo zatápanie policajnej stanice, pozerá sa na ňu dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Christian Slater v hlavnej úlohe, ktorý je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Morgan Freeman v prekvapivo čiastočne zápornej úlohe, Randy Quaid a zábavný manželský pár. Poteší aj viacero výborných hlášok. Réžia a technická stránka sú výborné, rozpočet je vidieť, na takýto klasicky natočený akčný film v deväťdesiatych rokoch sa pozerá veľmi dobre. Vyššie hodnotenie nedávam iba preto, lebo akcia mi až tak moc nevyhovuje a chýba aj napätie kvôli väčšinu času miernym záporákom, ale inak som rozhodne spokojný, dobrý príbeh, slušné tempo a vydarený vizuál. Objektívna kvalita filmu- 73%, film sa páči mne na 66%. ()

Reklama

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama